Vinbärskaka

Ta vara på trädgårdens röda vinbär i en sötsyrlig saftig bärkaka. Kakan är god ihop med lite vaniljglass eller vispad grädde. Eller bara som den är med en kopp kaffe till. En perfekt, somrig vinbärskaka!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Ingredienser
12-14 portioner
200 g smör + extra till formen
4 ägg
3 dl strösocker
5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
1/2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk (3%)
3 dl färska eller frysta röda vinbär (3 dl färska motsvarar 250 g frysta)
ströbröd till formen
1 1/2 msk pärlsocker
Till servering
ev röda vinbär
ev glass eller grädde
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1068 KJ / 255 kCal
Fett18 g
Salt0.23 g
Kolhydrater21 g
Protein3 g
Kommentarer
3 stDet bör stå ”smord och bröad form” inte bara ”smord”.
Fredrika
Strunta i mjölken, det blir bättre
Anette
Finns det något mjölalternativ ni testat som inte har gluten? Kan det funka att bara ta havremjöl eller bör man blanda in fler sorter?
Magnus
Hej Magnus! Ursäkta sent svar. Vi har tyvärr inte provbakat med glutenfritt mjöl. Men det kan funka om du använder glutenfritt mjölmix. Om du testar att baka den med glutenfritt mjölmix så får du gärna kommentera igen och berätta hur det blev. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket