Friskt och somrigt recept på härlig vinbärsgelé av röda vinbär eller svarta vinbär direkt från trädgården. Lättare att laga till än man kanske tror, och passar utmärkt till olika kötträtter.
Ingredienser
ca 2 dl
ca 1 l klasar av lite omogna vinbär (1 l motsvarar 500 g)
2 dl vatten
9 dl strösocker per liter avrunnen saft (9 dl motsvarar ca 800 g)
Har du bär som innehåller lite pektin (mycket mogna bär) rekommenderas att använda gelésocker multi. Annars är det att göra utifrån receptet och göra geléprovet.
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
49 st
Kommentarer
Blir toppen bra!
Frida
2025-08-09
Toppen recept. Jag kokade av mera vinbär, 4 l
och fyrdubblade receptet på vanligt socker. Det enda jag behövde göra var att koka den lite längre än 10 minuter. Det var dubbla koktiden innan den var klar.
Ylva
2025-08-08
Jag undrar om det behövs något konserveringsmedel när man gör vinbärgele? Mvh
Kommentarer
Blir toppen bra!
Frida
2025-08-09Toppen recept. Jag kokade av mera vinbär, 4 l och fyrdubblade receptet på vanligt socker. Det enda jag behövde göra var att koka den lite längre än 10 minuter. Det var dubbla koktiden innan den var klar.
Ylva
2025-08-08Jag undrar om det behövs något konserveringsmedel när man gör vinbärgele? Mvh
Lavinia
2025-08-04