Hoppa till sidans innehåll
UNDER 60 MIN | Medel

Vinbakad klyftpotatis

Är du en av många som gillar klyftpotatis bara måste du testa denna variant där nötig sparrispotatis bakas i ugn med vitt vin, dijonsenap, örter och vitlök. Toppen till grillat!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär potatis i klyftor och lägg i en ugnssäker form.
  3. Vispa ihop vitt vin, dijonsenap, pressade vitlöksklyftor, torkade örter, olivolja och salt. Häll det över potatisen och blanda runt. Täck formen med folie. Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Ta av folien och låt potatisen få färg i ytterligare 10–20 minuter. Rör då och då. Strö över lite flingsalt vid servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis (gärna sparrispotatis, asparges)
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk torkade örter (t ex timjan och rosmarin)
  • 1/2 dl olivolja
  • 3/4 tsk salt

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info