Salmacarpaccio med smörsås och pepparrot
![Salmacarpaccio med smörsås och pepparrot](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_88928/cf_259/salmacarpaccio_med_smorsas_och_pepparrot.jpg)
Rå lax med smörsås och pepparrot är kanske lax när den är som bäst. Färsk pepparrot bryter av mot den lena laxen och rätten rundas av med en krämig smörsås.
![Salmacarpaccio med smörsås och pepparrot](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_88928/cf_259/salmacarpaccio_med_smorsas_och_pepparrot.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g Salma lax (eller annan laxfilé)
1 schalottenlök
2 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
50 g smör
2 tomater
blandade örter (basilika, körvel, gräslök)
1 tsk dijonsenap
1 bit pepparrot
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Recept från Salmalax.se
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1924 KJ / 461 kCal
Fett35.4 g
Salt0.4 g
Kolhydrater3.3 g
Protein24.3 g
Kommentarer