Salmacarpaccio med smörsås och pepparrot
Rå lax med smörsås och pepparrot är kanske lax när den är som bäst. Färsk pepparrot bryter av mot den lena laxen och rätten rundas av med en krämig smörsås.
Ingredienser
4 portioner
500 g Salma lax (eller annan laxfilé)
1 schalottenlök
2 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
50 g smör
2 tomater
blandade örter (basilika, körvel, gräslök)
1 tsk dijonsenap
1 bit pepparrot
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Recept från Salmalax.se
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1924 KJ / 461 kCal
Fett35.4 g
Salt0.4 g
Kolhydrater3.3 g
Protein24.3 g
Kommentarer