Salmacarpaccio med smörsås och pepparrot

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Salmacarpaccio med smörsås och pepparrot

Rå lax med smörsås och pepparrot är kanske lax när den är som bäst. Färsk pepparrot bryter av mot den lena laxen och rätten rundas av med en krämig smörsås.

Salmacarpaccio med smörsås och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
500 g Salma lax (eller annan laxfilé)
1 schalottenlök
2 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
50 g smör
2 tomater
blandade örter (basilika, körvel, gräslök)
1 tsk dijonsenap
1 bit pepparrot

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1924 KJ / 461 kCal
Fett35.4 g
Salt0.4 g
Kolhydrater3.3 g
Protein24.3 g

Testa liknande recept

Örtvåffla med skink- och pepparrotsröra
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Smöra som proffsen
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Smörstekt piggvar med kantareller och rödbetor
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökt lax på Brittas kavring
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Inkokt lax med pepparrotskräm
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga