Salmacarpaccio med smörsås och pepparrot | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Salmacarpaccio med smörsås och pepparrot

Rå lax med smörsås och pepparrot är kanske lax när den är som bäst. Färsk pepparrot bryter av mot den lena laxen och rätten rundas av med en krämig smörsås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i tunna skivor och fördela dem över portionstallrikar eller ett stort fat.
  2. Hacka löken och låt den svettas hastigt i en klick smör i en het kastrull. Slå över vinet och koka ner det tills en tredjedel kvarstår. Tillsätt grädden och koka ner vätskan tills en tredjedel är kvar. Skär smöret i små bitar och vispa ner några i taget tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Klyfta tomaterna och skär bort kärnhusen. Tärna tomatköttet fint.
  4. Strimla örterna och strö dem och tomathacket över laxen. Vispa ner senapen i smörsåsen och rippla den över laxen.
  5. Riv pepparroten och strö över. Servera direkt.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Recept från Salmalax.se

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g Salma lax (eller annan laxfilé)
  • 1 schalottenlök
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 2 tomater
  • blandade örter (basilika, körvel, gräslök)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 bit pepparrot
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1924 kJ / 461 kCal