Vinägersvängd rostbiff och purjolök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vinägersvängd rostbiff och purjolök

Rostbiff, potatis och purjolök i en spännande blandning med en pigg smak av sherryvinäger. Vinägersvängd rostbiff garneras med persilja och serveras med bröd och ost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär rostbiffen i 2 cm breda strimlor. Skölj och skär potatisen i cm-tjocka skivor.
  2. Skölj och strimla purjolöken. Skala och strimla löken. Fräs lök och purjolök mjuk i olivolja.
  3. Blanda försiktigt ner rostbiff och potatis. Låt allt värmas ett par minuter.
  4. Häll på sherryvinäger. Smaka av med salt, peppar och socker.
  5. Lägg upp på tallrikar. Garnera med persilja. Servera med bröd och ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g grillad rostbiff gärna lite rosa, i skivor
  • 1 glasburk kokt delikatesspotatis (à ca 680 g)
  • 1/2 st purjolök (den ljusa delen)
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 krm socker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2214 kJ / 558 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden