Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekta nudlar med rostbiff och sojasås

Kinamat och annat mat med inspiration från Asien är mångas favorit. Här är ett spännande recept på stekta nudlar med rostbiff och utsökt sojasås. Woka nudlar med grönsaker och tillsätt sedan rostbiff och sås. Gudomligt gott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och spola dem i kallt vatten.
  2. Strimla rostbiffen. Skala och strimla moroten. Ansa och strimla eller hacka resten av grönsakerna utom broccolin som bryts i buketter. Koka broccolin i lättsaltat vatten 1 minut.
  3. Blanda alla såsingredienserna, utom persiljan, i en skål.
  4. Hetta upp en stek- eller wokpanna med lite matolja. Börja fräsa nudlarna. Lägg därefter i grönsakerna och fräs under omrörning.
  5. Lägg till sist i rostbiffen och häll över såsen. Låt allt bli genomvarmt. Strö över persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt nudlar (à ca 85 g) 1 pkt motsvarar ca 200 g spagetti
  • 8 skivor stekt rostbiff (à ca 50 g)
  • 1 morot
  • 1/2 purjolök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater
  • 1 broccolistjälk
  • 1 msk matolja
Sås/dressing
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk sweet chili
  • 2 msk pressad lime
  • 1 droppe sesamolja
  • 1/2 tsk finhackad ingefära
  • 1 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB