Viltpanna med svamp och rårörda lingon

4
1
Viltpanna med svamp och rårörda lingon

En underbar viltpanna med svamp som du avnjuter med potatis, broccoli samt rårörda lingon. Viltskaven får en underbar krämighet av att du blandar i crème fraiche och messmör som får koka ihop i pannan. Toppa med timjan före servering.

Skriv ut
Viltpanna med svamp och rårörda lingon

Ingredienser

4 portioner
800 g
potatis (fast sort)
2
broccolistånd
1 1/2
gul lök
250 g
champinjoner
3 msk
smör eller margarin
2
paket fryst viltskav (à 240 g)
1 1/2 dl
crème fraiche
1 dl
messmör
2 dl
vatten
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1/2
kruka repad timjan

Rårörda lingon

1
paket frysta lingon (à ca 225 g)
3/4 dl
socker

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och matfett, uteslut messmör och tillsätt i stället 1 dl vatten (för 4 port).
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mölkproteinfritt matfett eller olja. Uteslut messmör.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Barnknepet! Servera lök och svamp som tillbehör i stället för i viltpannan. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Katrina

11/22/2010

Ungarna skrapade pannan ren, både jag och de gillade barnknepet med lök o svamp bredvid. Och brocolin slogs de om. Ibland blir man förvånad. :-)

Testa liknande recept