Viltpanna med svamp och rårörda lingon
En underbar viltpanna med svamp som du avnjuter med potatis, broccoli samt rårörda lingon. Viltskaven får en underbar krämighet av att du blandar i crème fraiche och messmör som får koka ihop i pannan. Toppa med timjan före servering.
Ingredienser
4 portioner
800 g potatis (fast sort)
2 broccolistånd
1 1/2 gul lök
250 g champinjoner
3 msk smör eller margarin
2 paket fryst viltskav (à 240 g)
1 1/2 dl crème fraiche
1 dl messmör
2 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 kruka repad timjan
Rårörda lingon
1 paket frysta lingon (à ca 225 g)
3/4 dl socker
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och matfett, uteslut messmör och tillsätt i stället 1 dl vatten (för 4 port).
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mölkproteinfritt matfett eller olja. Uteslut messmör.
Gör så här
Tips
Barnknepet!
Servera lök och svamp som tillbehör i stället för i viltpannan. Smaka av med salt och peppar.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Ungarna skrapade pannan ren, både jag och de gillade barnknepet med lök o svamp bredvid. Och brocolin slogs de om. Ibland blir man förvånad. :-)
Katrina
2010-11-22