Viltpanna med svamp och rårörda lingon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Viltpanna med svamp och rårörda lingon

En underbar viltpanna med svamp som du avnjuter med potatis, broccoli samt rårörda lingon. Viltskaven får en underbar krämighet av att du blandar i crème fraiche och messmör som får koka ihop i pannan. Toppa med timjan före servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rårörda lingon: Blanda frysta lingon och socker i en skål. Låt stå framme i rumstemperatur under tiden resten görs. Rör sedan om tills sockret löses upp.
  2. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt broccolin koka med när ca 3 minuter av koktiden återstår, så slipper du smutsa ner fler kastruller.
  3. Skala och hacka löken grovt. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Stek lök och svamp i 2/3 av smöret eller margarinet i en stor stekpanna. Ta upp och lägg på en tallrik.
  4. Stek viltskavet otinat i resten av smöret eller margarinet i samma stekpanna. Skrapa med en gaffel eller träsked så att sjoken lossar. Tillsätt lök- och svampfräset, crème fraiche, messmör och vatten. Låt röran koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över timjanbladen.
  5. Servera viltpannan med potatis, kokt broccoli och rårörda lingon.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och matfett, uteslut messmör och tillsätt i stället 1 dl vatten (för 4 port).
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mölkproteinfritt matfett eller olja. Uteslut messmör.

Tips

Barnknepet! Servera lök och svamp som tillbehör i stället för i viltpannan. Smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g potatis (fast sort)
  • 2 broccolistånd
  • 1 1/2 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2 paket fryst viltskav (à 240 g)
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 dl messmör
  • 2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 kruka repad timjan
Rårörda lingon
  • 1 paket frysta lingon (à ca 225 g)
  • 3/4 dl socker
Lägg till i inköpslistan