Viltskavsgryta med messmör och lingon

Betyg 4.3 av 5.85 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Viltskavsgryta med messmör och lingon

En snabblagad och mustig gryta med smakrikt hjortskav som ger helgmatskänsla mitt i veckan. Lingon och messmör gör viltskavsgrytan både syrlig och rund i smaken. Servera den gärna med kokt potatis och broccoli.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Viltskavsgryta med messmör och lingon

Ingredienser

4 portioner
2 paket hjortskav (à 240 g)
1 gul lök
2 msk smör eller rapsolja
4 dl visp- eller matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning
1/2 dl frysta lingon
1/2 dl messmör
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
2 krm peppar
kokt potatis
broccoli

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • Mycket bra recept det enda jag lade till var lite kinesisk soya. Samt mer buljongtärning

    Britt-mari

  • Fett gott bre

    Johan

  • Lätt att göra men ganska smaklöst. Behövs mycket kryddor. Tog i lite svartvinbärsgele också. Ett måste tycker jag är potatismos till.

    Annika

Näringsvärde per portion

Energi3186 KJ / 761 kCal
Fett55 g
Salt3.26 g
Kolhydrater36 g
Protein30 g

Testa liknande recept

  • Raggmunk med fläsk och lingon
    Betyg 2.9 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Crêpes med viltstuvning
    Betyg 3.1 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Änglamat
    Betyg 3.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad