Viltskavsgryta med messmör och lingon

En snabblagad och mustig gryta med smakrikt hjortskav som ger helgmatskänsla mitt i veckan. Lingon och messmör gör viltskavsgrytan både syrlig och rund i smaken. Servera den gärna med kokt potatis och broccoli.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3186 KJ / 761 kCal
Fett55 g
Salt3.26 g
Kolhydrater36 g
Protein30 g
Kommentarer
13 stMycket bra recept det enda jag lade till var lite kinesisk soya. Samt mer buljongtärning
Britt-mari
Fett gott bre
Johan
Lätt att göra men ganska smaklöst. Behövs mycket kryddor. Tog i lite svartvinbärsgele också. Ett måste tycker jag är potatismos till.
Annika
Gott. Och enkelt. Och snabbt. Och, som tidigare kommentarer påpekat, lätt att variera och utveckla efter tycke och smak. Gillar mycket!
Mona
Enkelt och gott.
Britt-mari
Istället för timjan tog jag enbär .Gott!
Gudrun
Jättegott! Jag använde rådjurskött och hävde i både stekt svamp (torkade kantareller och Karl-Johan, använde blötvattnet att späda grytan med) samt palsternacka i bitar. Redde av med lite mjöl/grädde. En skvätt kantarellfond också och en stor grönkålssallad med valnötter och lingon vid sidan om. Folk slickade faten.
Carola
Enkelt och gott recept använde mej av renskav vilket fungerade mkt bra. Hela familjen gillade de så kommer absolut att göra detta fler ggr
Rebecka
Så j...a oförskämt att kommentera ett recept på det viset fröken Christina helt okej att man inte gillar det men skärp ditt ordspråk är du mästerkock eller håll dig till andra recept isåfall
Carina
Åter igen kanske men nej, nej å nej. Resultatet se ut som renskit…..byt ut er kock å någon som kan mat!
Christina