Viltskavsgryta med äpple

Höstigare måltid än viltskavsgryta med äpple går knappast att få. Den här grytan är smidig att göra. Älgskav eller renskav gifter sig fint med smakerna från svamp, äpple, timjan och messmör. Servera med pressad potatis och lingonsylt – mums!

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 gul lök
250 g trattkantareller eller champinjoner (250 g motsvarar ca 5 dl svamp, för 4 port)
1 förp älgskav eller renskav (à 400 g)
3 msk smör
1 tsk torkad timjan
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
2 tsk japansk soja
2 msk messmör eller vinbärsgelé
1/2 tsk majsstärkelse
1 rött äpple
salt
peppar
1/2 kruka persilja
Till servering
lingonsylt
Gör så här
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan lingonsylt.
Energi2806 KJ / 671 kCal
Fett36 g
Salt1.4 g
Kolhydrater54 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer