Viltskav med messmör

17
3
Viltskav med messmör

Det här receptet på viltskav med messmör är en mycket smakrik och spännande rätt som inte tar mer än 30 minuter att tillaga. Servera tillsammans med kokt potatis, haricots verts och svartvinbärsgelé och du har en mättande och kulinarisk middag!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2011

Viltskav med messmör

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 gul lök
2 paket viltmästarskav (à 240 g)
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 msk messmör
250 g haricots verts (bönor)

Till servering

svartvinbärsgelé

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde. Ersätt messmöret med strösocker och/eller svartvinbärsgelé efter smak.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risersättning. Ersätt messmöret med strösocker och/eller svartvinbärsgelé efter smak.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Redaktionen

2011-09-19

Carina: Det stämmer att det ska ingå matlagningsrädde till både viltskavet med messmör och vitbönssoppa med isterband och ärter. Det ska dock vara 2 1/2 dl i vardera recept och i inköpslistan står det 5 dl, så det ska räcka till båda rätterna. Vad gäller viltskavet så försöker vi Billiga veckan kassen att använda oss av råvaror som står för det goda, för enkelhet samt att det ska vara prisvärt. Eftersom vi i ICAs centrala sortiment endast har en leverantör som levererar viltskav, så är det denna produkt vi är bundna till att använda om vi vill använda denna råvara som alternativ.

Sara

2011-09-16

Mycket god! Alla i familjen tyckte om den! Och Carina Hultberg, denna skall bara innehålla 2,5 dl grädde och soppan 2,5 dl. Jag fick en 5 dl grädde i min påse som jag delade på två...

Carina

2011-09-15

En matlagningsgrädde saknas denna vecka då det ska vara matlagningsgrädde både i denna rätt och soppan. Jag undrar också varför viltskavet är skickat ända ifrån Nya Zeeland.

Näringsvärde per portion

Energi 2204 KJ / 528 kCal
Fett 19 g
Kolhydrater 534 g
Protein 313 g
Läs mer om näringsvärden