Viltskav med messmör

Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
3
Viltskav med messmör

Det här receptet på viltskav med messmör är en mycket smakrik och spännande rätt som inte tar mer än 30 minuter att tillaga. Servera tillsammans med kokt potatis, haricots verts och svartvinbärsgelé och du har en mättande och kulinarisk middag!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2011

Viltskav med messmör

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
1   gul lök
2   paket viltmästarskav (à 240 g)
1 msk  smör eller margarin
salt och peppar
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
3 msk  messmör
250 g  haricots verts (bönor)

Till servering

svartvinbärsgelé

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde. Ersätt messmöret med strösocker och/eller svartvinbärsgelé efter smak.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risersättning. Ersätt messmöret med strösocker och/eller svartvinbärsgelé efter smak.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Carina: Det stämmer att det ska ingå matlagningsrädde till både viltskavet med messmör och vitbönssoppa med isterband och ärter. Det ska dock vara 2 1/2 dl i vardera recept och i inköpslistan står det 5 dl, så det ska räcka till båda rätterna. Vad gäller viltskavet så försöker vi Billiga veckan kassen att använda oss av råvaror som står för det goda, för enkelhet samt att det ska vara prisvärt. Eftersom vi i ICAs centrala sortiment endast har en leverantör som levererar viltskav, så är det denna produkt vi är bundna till att använda om vi vill använda denna råvara som alternativ.

Redaktionen

2011-09-19

Mycket god! Alla i familjen tyckte om den! Och Carina Hultberg, denna skall bara innehålla 2,5 dl grädde och soppan 2,5 dl. Jag fick en 5 dl grädde i min påse som jag delade på två...

Sara

2011-09-16

En matlagningsgrädde saknas denna vecka då det ska vara matlagningsgrädde både i denna rätt och soppan. Jag undrar också varför viltskavet är skickat ända ifrån Nya Zeeland.

Carina

2011-09-15

Näringsvärde per portion

Energi2204 KJ / 528 kCal
Fett19 g
Kolhydrater53.4 g
Protein31.3 g

Testa liknande recept

Laxpanna på Norrlandsvis
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tunnbrödssnittar med rökt lax och messmör
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxpanna på norrlandsvis med rostade betor
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Crêpes med viltstuvning
Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Teriyakibuljong med viltskav
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mustig gryta på högrev
Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga