Viltskav med messmör
Det här receptet på viltskav med messmör är en mycket smakrik och spännande rätt som inte tar mer än 30 minuter att tillaga. Servera tillsammans med kokt potatis, haricots verts och svartvinbärsgelé och du har en mättande och kulinarisk middag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2011
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 gul lök
2 paket viltmästarskav (à 240 g)
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 msk messmör
250 g haricots verts (bönor)
Till servering
svartvinbärsgelé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2204 KJ / 528 kCal
Fett19 g
Kolhydrater53.4 g
Protein31.3 g
Kommentarer
Carina: Det stämmer att det ska ingå matlagningsrädde till både viltskavet med messmör och vitbönssoppa med isterband och ärter. Det ska dock vara 2 1/2 dl i vardera recept och i inköpslistan står det 5 dl, så det ska räcka till båda rätterna. Vad gäller viltskavet så försöker vi Billiga veckan kassen att använda oss av råvaror som står för det goda, för enkelhet samt att det ska vara prisvärt. Eftersom vi i ICAs centrala sortiment endast har en leverantör som levererar viltskav, så är det denna produkt vi är bundna till att använda om vi vill använda denna råvara som alternativ.
Redaktionen
2011-09-19Mycket god! Alla i familjen tyckte om den! Och Carina Hultberg, denna skall bara innehålla 2,5 dl grädde och soppan 2,5 dl. Jag fick en 5 dl grädde i min påse som jag delade på två...
Sara
2011-09-16En matlagningsgrädde saknas denna vecka då det ska vara matlagningsgrädde både i denna rätt och soppan. Jag undrar också varför viltskavet är skickat ända ifrån Nya Zeeland.
Carina
2011-09-15