Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Viltskav med messmör

Det här receptet på viltskav med messmör är en mycket smakrik och spännande rätt som inte tar mer än 30 minuter att tillaga. Servera tillsammans med kokt potatis, haricots verts och svartvinbärsgelé och du har en mättande och kulinarisk middag!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Skala och skiva löken, stek den och skaven i matfettet enligt anvisningen på förpackningen. Krydda med salt och peppar. Häll över grädden och låt koka ett par minuter. Rör ner messmör och smaksätt ev. med mer salt och peppar.
  3. Koka haricots verts enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera med potatis, haricots verts och gelé.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde. Ersätt messmöret med strösocker och/eller svartvinbärsgelé efter smak.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risersättning. Ersätt messmöret med strösocker och/eller svartvinbärsgelé efter smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2 paket viltmästarskav (à 240 g)
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk messmör
  • 250 g haricots verts
Till servering
  • svartvinbärsgelé
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2204 kJ / 528 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer