Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxpanna på Norrlandsvis

En krämig laxrätt med en hemlig ingrediens som passar utmärkt i fjällen – messmör! Ljuvligt färska råvaror bidrar med mycket smak, fina färger och fyller på med näringsämnen efter en dag med fart och fläkt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen och morötterna.
  2. Koka potatisen i saltat vatten i en stor kastrull.
  3. Ansa haricots vertsen och skiva morötterna. Koka grönsakerna med potatisen när det återstår ca 3 minuter av koktiden.
  4. Skala och skiva löken fint. Skär dillen grovt.
  5. Skär bort skinnet på fisken om det är kvar och skär den i 4 portionsbitar (för 4 port). Stek laxbitarna hastigt i olivoljan på båda sidor i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ta upp dem och lägg på en tallrik.
  6. Lägg löken i pannan och bryn den sakta. Tillsätt grädden och rör i messmöret. Lägg tillbaka laxbitarna i grädden och koka sakta ca 5 minuter. Strö över dillen.
  7. Servera laxen i såsen tillsammans med haricots verts, morötter och potatis.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Ev kan lite messmör tålas. Uteslut annars.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Uteslut messmöret.

Tips

Använd messmöret som blir över till frukosten som pålägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 2 morötter
  • salt
  • 150 g haricots verts
  • 1 rödlök
  • 20 g dill
  • ca 600 g lax
  • 1 tsk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 3 msk messmör
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3243 kJ / 775 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer