Laxpanna på Norrlandsvis

9
0
Laxpanna på Norrlandsvis

En krämig laxrätt med en hemlig ingrediens som passar utmärkt i fjällen – messmör! Ljuvligt färska råvaror bidrar med mycket smak, fina färger och fyller på med näringsämnen efter en dag med fart och fläkt.

Laxpanna på Norrlandsvis

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
2 morötter
salt
150 g haricots verts (bönor)
1 rödlök
20 g dill
ca 600 g lax
1 tsk olivolja
salt och peppar
2 1/2 dl vispgrädde
3 msk messmör

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Ev kan lite messmör tålas. Uteslut annars.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Uteslut messmöret.

Gör så här

Tips

Använd messmöret som blir över till frukosten som pålägg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3243 KJ / 775 kCal
Fett 45.1 g
Kolhydrater 53.7 g
Protein 35.3 g
Läs mer om näringsvärden