Laxpanna på Norrlandsvis
En krämig laxrätt med en hemlig ingrediens som passar utmärkt i fjällen – messmör! Ljuvligt färska råvaror bidrar med mycket smak, fina färger och fyller på med näringsämnen efter en dag med fart och fläkt.
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
2 morötter
salt
150 g haricots verts (bönor)
1 rödlök
20 g dill
ca 600 g lax
1 tsk olivolja
salt och peppar
2 1/2 dl vispgrädde
3 msk messmör
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Ev kan lite messmör tålas. Uteslut annars.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Uteslut messmöret.
Gör så här
Tips
Använd messmöret som blir över till frukosten som pålägg.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3243 KJ / 775 kCal
Fett45.1 g
Kolhydrater53.7 g
Protein35.3 g
Kommentarer