Laxpanna på norrlandsvis med rostade betor
Snabblagad lax i panna med grädde, messmör, dill och gräslök. Servera med rostade betor i olika färger – röd-, gul- och polkabeta. Sätt in dem i ugnen först, laxen steker du fort och såsen är klar på fem minuter. God vardagsmiddag med mild kolasötma från messmöret. För stora och små!
Ingredienser
4 portioner
800 g skalade betor (röd, gul och polka)
2 msk olivolja
flingsalt
peppar
4 schalottenlökar
1 kruka dill
1 kruka gräslök
4 portionsbitar lax
1 tsk smör
3 dl vispgrädde
2 msk messmör
Till servering
mjölig potatis
sallad av bladspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3689 KJ / 883 kCal
Fett56.9 g
Kolhydrater51.7 g
Protein37.3 g
Kommentar
Enkelt och mycket gott
Emelie
2021-10-24