Laxpanna på norrlandsvis med rostade betor

Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
1
Laxpanna på norrlandsvis med rostade betor

Snabblagad lax i panna med grädde, messmör, dill och gräslök. Servera med rostade betor i olika färger – röd-, gul- och polkabeta. Sätt in dem i ugnen först, laxen steker du fort och såsen är klar på fem minuter. God vardagsmiddag med mild kolasötma från messmöret. För stora och små!

Laxpanna på norrlandsvis med rostade betor

Ingredienser

4 portioner
800 g skalade betor (röd, gul och polka)
2 msk olivolja
flingsalt
peppar
4 schalottenlökar
1 kruka dill
1 kruka gräslök
4 portionsbitar lax
1 tsk smör
3 dl vispgrädde
2 msk messmör

Till servering

mjölig potatis
sallad av bladspenat

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Enkelt och mycket gott

Emelie

2021-10-24

Näringsvärde per portion

Energi3689 KJ / 883 kCal
Fett56.9 g
Kolhydrater51.7 g
Protein37.3 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Varmrökt lax och råriven blomkål på tunnbröd
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spagetti med rökt lax, purjolök, dill och citron
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paella med kyckling, chorizo och timjan
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Viltskav med messmör
Betyg 3.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Messmörsnittar med rökt lax
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga