Laxpanna på norrlandsvis med rostade betor

8
1
Laxpanna på norrlandsvis med rostade betor

Snabblagad lax i panna med grädde, messmör, dill och gräslök. Servera med rostade betor i olika färger – röd-, gul- och polkabeta. Sätt in dem i ugnen först, laxen steker du fort och såsen är klar på fem minuter. God vardagsmiddag med mild kolasötma från messmöret. För stora och små!

Laxpanna på norrlandsvis med rostade betor

Ingredienser

4 portioner
800 g skalade betor (röd, gul och polka)
2 msk olivolja
flingsalt
peppar
4 schalottenlökar
1 kruka dill
1 kruka gräslök
4 portionsbitar lax
1 tsk smör
3 dl vispgrädde
2 msk messmör

Till servering

mjölig potatis
sallad av bladspenat

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde. Ersätt messmöret med 1-2 msk socker vid behov (för 4 port).
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Ersätt messmöret med 1-2 msk socker (för 4 port).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Emelie

2021-10-24

Enkelt och mycket gott

Näringsvärde per portion

Energi 3689 KJ / 883 kCal
Fett 56.9 g
Kolhydrater 51.7 g
Protein 37.3 g
Läs mer om näringsvärden