Viltpyttipanna med kantareller, pepparrot och rårörda lingon

Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Viltpyttipanna med kantareller, pepparrot och rårörda lingon

Lyxig pyttipanna lagad på valfri viltsort – en favorit i höstmörkret! Ge köttbitarna en härlig stekyta innan du blandar i resten av ingredienserna. Servera med klassiska tillbehör; äggula, pepparrot och färska örter.

Viltpyttipanna med kantareller, pepparrot och rårörda lingon

Ingredienser

4 portioner

Pyttipanna

100 g rotselleri
2 morötter
8 potatisar
600 g viltkött t ex hjort, ren eller älg
smör till stekning
300 g kantareller
1 gul lök
salt
malen svartpeppar

Tillbehör

4 äggulor
4 msk riven pepparrot
1 msk hackad persilja
spansk körvel
rosmarin
rårörda lingon

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Kan varmt rekommendera! Gör sig väldigt bra som söndagslunch i början av november. Pepparroten, verkligen ett trevligt inslag. Testade med renskav, lyckat. Bör intas framför brasa, efter krispig morgonpromenad.

    Emma

Näringsvärde per portion

Energi2069 KJ / 494 kCal
Fett15.2 g
Salt0.53 g
Kolhydrater42.4 g
Protein42.2 g

Testa liknande recept

  • Saltlakritskolapaj med blåbärsglass
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad