Saltlakritskolapaj med blåbärsglass
En underbar paj som fylls med ljuvlig saltlakritskola och toppas med blåbär. Ett måste för alla som är förtjusta i lakrits. Servera med krämig blåbärsglass som du antingen gör själv eller köper i butik. Mums!
Ingredienser
12 bitar
Blåbärsglass
1 vaniljstång
4 dl mjölk (3%)
3 dl vispgrädde
6 äggulor
2 dl strösocker
3 dl blåbärssylt
Botten
110 g smör
3 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 äggula
1 1/2 msk vatten
Fyllning
200 g mandelmassa
50 g rumstempererat smör
2 msk kakao
2 ägg
2 tsk lakritsgranulat
Saltlakritskola
150 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 msk saltlakritspulver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2957 KJ / 707 kCal
Fett44.4 g
Salt0.62 g
Kolhydrater67.6 g
Protein8.6 g
Kommentarer
Hej Carola! Vad sägs om blåbärsgrädde istället eller blanda blåbär med kvarg? Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-11-29Hej Tobias! Du kan göra den dagen innan, men se till så kolan inte blir för hård. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-11-29för dom som inte gillar glass kan man byta ut den mot något annat ?
Carola
2016-11-29