Saltlakritskolapaj med blåbärsglass
En underbar paj som fylls med ljuvlig saltlakritskola och toppas med blåbär. Ett måste för alla som är förtjusta i lakrits. Servera med krämig blåbärsglass som du antingen gör själv eller köper i butik. Mums!
Ingredienser
12 bitar
Blåbärsglass
1 vaniljstång
4 dl mjölk (3%)
3 dl vispgrädde
6 äggulor
2 dl strösocker
3 dl blåbärssylt
Botten
110 g smör
3 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 äggula
1 1/2 msk vatten
Fyllning
200 g mandelmassa
50 g rumstempererat smör
2 msk kakao
2 ägg
2 tsk lakritsgranulat
Saltlakritskola
150 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 msk saltlakritspulver
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri grädde och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Servera gärna tillsammans med ljus, maltig lageröl.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2957 KJ / 707 kCal
Fett44.4 g
Salt0.62 g
Kolhydrater67.6 g
Protein8.6 g
Kommentarer
Hej Carola! Vad sägs om blåbärsgrädde istället eller blanda blåbär med kvarg? Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-11-29Hej Tobias! Du kan göra den dagen innan, men se till så kolan inte blir för hård. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-11-29för dom som inte gillar glass kan man byta ut den mot något annat ?
Carola
2016-11-29