Levain med confiterat anklår och enbärspicklad svamp

1
0
Levain med confiterat anklår och enbärspicklad svamp

En riktigt lyxig macka med stekt levainbröd som grund, toppad med confiterat anklår, enbärspicklad svamp och krämig timjanmajonnäs. Försvinnande gott!

Levain med confiterat anklår och enbärspicklad svamp

Ingredienser

4 portioner

Enbärspicklad svamp

500 g svampmix
8 enbär
1/2 dl ättika (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten

Timjanmajonnäs

1 kruka timjan
2 dl rapsolja
1 tsk äggula
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
salt och svartpeppar

Montering

360 g confiterat anklår
1 msk vatten
4 skivor levainbröd (gärna råglevain)
2 msk olivolja
1/2 förp salladsmix (à 65 g)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd lämpligt specialbröd.
Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs, smaksätt med timjan och dijonsenap.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2192 KJ / 524 kCal
Fett 19 g
Salt 0.94 g
Kolhydrater 59 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden