En riktigt lyxig macka med stekt levainbröd som grund, toppad med confiterat anklår, enbärspicklad svamp och krämig timjanmajonnäs. Försvinnande gott!
Ingredienser
4 portioner
Enbärspicklad svamp
500
g
svampmix
8
enbär
1/2
dl
ättika (12%)
1
dl
strösocker
1 1/2
dl
vatten
Timjanmajonnäs
1
kruka timjan
2
dl
rapsolja
1
tsk
äggula
1
tsk
dijonsenap
1
tsk
vitvinsvinäger
salt och svartpeppar
Montering
360
g
confiterat anklår
1
msk
vatten
4
skivor levainbröd (gärna råglevain)
2
msk
olivolja
1/2
förp salladsmix (à 65 g)
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein. Gör glutenfri: använd lämpligt specialbröd. Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs, smaksätt med timjan och dijonsenap.
Kommentarer