Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Gran- och enbärsmarinerad renfilé med Karl-Johansvamp, blåbärssås & selleripuré

En fantastiskt komponerad rätt som du garanterat inte provat tidigare. Renfilé som marineras i en marinad av granskott (eller rosmarin) och enbär och serveras med blåbärssås, puré på rotselleri, stekt Karl-Johan svamp och lite blåbärsströssel på toppen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kött: Hacka granskotten eller rosmarinen grovt och lägg i en skål. Krossa enbären i en mortel och lägg i. Häll på olja och soja.
  2. Putsa och lägg i köttet i ca 15 minuter. Sätt ugnen på 165°C.
  3. Sås: Lägg blåbären i en mixer, skala och hacka löken och lägg i. Tillsätt citron och honung. Mixa allt. Passera genom en sil, koka upp och låt svalna.
  4. Puré: Skala rotsellerin, skär den i bitar och koka mjuk i ca 10–15 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa sellerin i smöret och grädden.
  5. Svamp: Skär rödlöken i klyftor och fräs i smöret tillsammans med svampen. Dela större bitar på mitten. Salta och peppra.
  6. Smul: Finfördela brödet till smulor, stek smulorna gyllenbruna i olivoljan på medelvärme. Blanda i citronskalen. Dra av från värmen. Hacka blåbären och blanda i.
  7. Häll av marinaden från köttet. Stek köttet runt om i smöret. Sätt in det i ugnen i ca 10 min till en innertemperatur på 62°C. Salta och peppra. Låt köttet vila 10 minuter inlindat i folie.
  8. Till garnering: Skär sedan upp köttet och servera med selleripuré, blåbärssås, stekt Karl-Johansvamp och strössel samt garnera med lite extra granskott.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Servera gärna tillsammans med stout öl med mild, lätt rostad smak och hög grad av bitterhet.

Ingredienser

Portioner: 4
Kött
  • 10 granskott eller rosmarin (10 granskott motsvarar 4 kvistar rosmarin)
  • 5 enbär
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk soja
  • 700 g renfilé
  • 2 msk smör
Blåbärssås
  • 4 dl blåbär
  • 2 schalottenlökar
  • 1/2 dl pressad citronsaft
  • 3 msk flytande honung
Selleripuré
  • 1/2 rotselleri
  • 2 msk smör
  • 2 msk vispgrädde
  • salt
  • malen svartpeppar
Karl-Johansvamp
  • 300 g små karljohanssvampar
  • 1 rödlök
  • salt
  • malen svartpeppar
Blåbärsströssel
  • 1 skiva vitt bröd
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 msk finrivet citronskal
  • 2 msk torkade blåbär
Till garnering
  • extra granskott eller rosmarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2620 kJ / 626 kCal