Gran- och enbärsmarinerad renfilé med Karl-Johansvamp, blåbärssås & selleripuré

8
2
Gran- och enbärsmarinerad renfilé med Karl-Johansvamp, blåbärssås & selleripuré

En fantastiskt komponerad rätt som du garanterat inte provat tidigare. Renfilé som marineras i en marinad av granskott (eller rosmarin) och enbär och serveras med blåbärssås, puré på rotselleri, stekt Karl-Johan svamp och lite blåbärsströssel på toppen.

Gran- och enbärsmarinerad renfilé med Karl-Johansvamp, blåbärssås & selleripuré

Ingredienser

4 portioner

Kött

10 granskott eller rosmarin (10 granskott motsvarar 4 kvistar rosmarin)
4 - 5 enbär
1 dl olivolja
1 msk soja
700 g renfilé
2 msk smör

Blåbärssås

4 dl blåbär
2 schalottenlökar
1/2 dl pressad citronsaft
3 msk flytande honung

Selleripuré

1/2 rotselleri
2 msk smör
2 msk vispgrädde
salt
malen svartpeppar

Karl-Johansvamp

300 g små karljohanssvampar
1 rödlök
salt
malen svartpeppar

Blåbärsströssel

1 skiva vitt bröd
1/2 msk olivolja
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk torkade blåbär

Till garnering

extra granskott eller rosmarin

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Servera gärna tillsammans med stout öl med mild, lätt rostad smak och hög grad av bitterhet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Anna

2017-12-30

Ska man verkligen bara marinera köttet i 15min?

Birgit

2016-11-09

Inget salt?

Näringsvärde per portion

Energi 2620 KJ / 626 kCal
Fett 338 g
Salt 13 g
Kolhydrater 326 g
Protein 447 g
Läs mer om näringsvärden