Gran- och enbärsmarinerad renfilé med Karl-Johansvamp, blåbärssås & selleripuré

Betyg 4.2 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Gran- och enbärsmarinerad renfilé med Karl-Johansvamp, blåbärssås & selleripuré

En fantastiskt komponerad rätt som du garanterat inte provat tidigare. Renfilé som marineras i en marinad av granskott (eller rosmarin) och enbär och serveras med blåbärssås, puré på rotselleri, stekt Karl-Johan svamp och lite blåbärsströssel på toppen.

Gran- och enbärsmarinerad renfilé med Karl-Johansvamp, blåbärssås & selleripuré

Ingredienser

4 portioner

Kött

10 granskott eller rosmarin (10 granskott motsvarar 4 kvistar rosmarin)
4 - 5 enbär
1 dl olivolja
1 msk soja
700 g renfilé
2 msk smör

Blåbärssås

4 dl blåbär
2 schalottenlökar
1/2 dl pressad citronsaft
3 msk flytande honung

Selleripuré

1/2 rotselleri
2 msk smör
2 msk vispgrädde
salt
malen svartpeppar

Karl-Johansvamp

300 g små karljohanssvampar
1 rödlök
salt
malen svartpeppar

Blåbärsströssel

1 skiva vitt bröd
1/2 msk olivolja
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk torkade blåbär

Till garnering

extra granskott eller rosmarin

Gör så här

00:15:00
00:15:00
00:10:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.9 personer har röstat

Kommentarer

Ska man verkligen bara marinera köttet i 15min?

Anna

2017-12-30

Inget salt?

Birgit

2016-11-09

Näringsvärde per portion

Energi2620 KJ / 626 kCal
Fett33.8 g
Salt1.3 g
Kolhydrater32.6 g
Protein44.7 g

Testa liknande recept

Viltkryddad råbiff med jordärtskockschips och picklade lingon
Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Renskav med kantareller, potatisrösti och rårörda lingon
Betyg 4.1 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Röding med messmörs- och gräslökssås, rotfruktsstomp och inlagd enbärsgurka
Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Renskav med karljohan, senap och enbär
Betyg 4.1 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Alkoholfri GT med apelsin
0 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hjortstek med rostad rotselleri, stuvad skogssvamp och tranbärschutney
Betyg 3.5 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad