Gran- och enbärsmarinerad renfilé med Karl-Johansvamp, blåbärssås & selleripuré
En fantastiskt komponerad rätt som du garanterat inte provat tidigare. Renfilé som marineras i en marinad av granskott (eller rosmarin) och enbär och serveras med blåbärssås, puré på rotselleri, stekt Karl-Johan svamp och lite blåbärsströssel på toppen.
Ingredienser
4 portioner
Kött
10 granskott eller rosmarin (10 granskott motsvarar 4 kvistar rosmarin)
4 - 5 enbär
1 dl olivolja
1 msk soja
700 g renfilé
2 msk smör
Blåbärssås
4 dl blåbär
2 schalottenlökar
1/2 dl pressad citronsaft
3 msk flytande honung
Selleripuré
1/2 rotselleri
2 msk smör
2 msk vispgrädde
salt
malen svartpeppar
Karl-Johansvamp
300 g små karljohanssvampar
1 rödlök
salt
malen svartpeppar
Blåbärsströssel
1 skiva vitt bröd
1/2 msk olivolja
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk torkade blåbär
Till garnering
extra granskott eller rosmarin
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Servera gärna tillsammans med stout öl med mild, lätt rostad smak och hög grad av bitterhet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2620 KJ / 626 kCal
Fett33.8 g
Salt1.3 g
Kolhydrater32.6 g
Protein44.7 g
Kommentarer
Ska man verkligen bara marinera köttet i 15min?
Anna
2017-12-30Inget salt?
Birgit
2016-11-09