Gran- och enbärsmarinerad renfilé med Karl-Johansvamp, blåbärssås & selleripuré

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
2
Gran- och enbärsmarinerad renfilé med Karl-Johansvamp, blåbärssås & selleripuré

En fantastiskt komponerad rätt som du garanterat inte provat tidigare. Renfilé som marineras i en marinad av granskott (eller rosmarin) och enbär och serveras med blåbärssås, puré på rotselleri, stekt Karl-Johan svamp och lite blåbärsströssel på toppen.

Gran- och enbärsmarinerad renfilé med Karl-Johansvamp, blåbärssås & selleripuré

Ingredienser

4 portioner

Kött

10   granskott eller rosmarin (10 granskott motsvarar 4 kvistar rosmarin)
4 - 5   enbär
1 dl  olivolja
1 msk  soja
700 g  renfilé
2 msk  smör

Blåbärssås

4 dl  blåbär
2   schalottenlökar
1/2 dl  pressad citronsaft
3 msk  flytande honung

Selleripuré

1/2   rotselleri
2 msk  smör
2 msk  vispgrädde
salt
malen svartpeppar

Karl-Johansvamp

300 g  små karljohanssvampar
1   rödlök
salt
malen svartpeppar

Blåbärsströssel

1   skiva vitt bröd
1/2 msk  olivolja
1/2 msk  finrivet citronskal
2 msk  torkade blåbär

Till garnering

extra granskott eller rosmarin

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Servera gärna tillsammans med stout öl med mild, lätt rostad smak och hög grad av bitterhet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Ska man verkligen bara marinera köttet i 15min?

Anna

2017-12-30

Inget salt?

Birgit

2016-11-09

Näringsvärde per portion

Energi2620 KJ / 626 kCal
Fett33.8 g
Salt1.3 g
Kolhydrater32.6 g
Protein44.7 g

Testa liknande recept

Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Renskav med karljohan, senap och enbär
Betyg 4.1 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga