Gran- och enbärsmarinerad renfilé med Karl-Johansvamp, blåbärssås & selleripuré

6
2
Gran- och enbärsmarinerad renfilé med Karl-Johansvamp, blåbärssås & selleripuré

En fantastiskt komponerad rätt som du garanterat inte provat tidigare. Renfilé som marineras i en marinad av granskott (eller rosmarin) och enbär och serveras med blåbärssås, puré på rotselleri, stekt Karl-Johan svamp och lite blåbärsströssel på toppen.

Skriv ut
Gran- och enbärsmarinerad renfilé med Karl-Johansvamp, blåbärssås & selleripuré

Ingredienser

4 portioner

Kött

10
granskott eller rosmarin (10 granskott motsvarar 4 kvistar rosmarin)
4 - 5
enbär
1 dl
olivolja
1 msk
soja
700 g
renfilé
2 msk
smör

Blåbärssås

4 dl
blåbär
2
schalottenlökar
1/2 dl
pressad citronsaft
3 msk
flytande honung

Selleripuré

1/2
rotselleri
2 msk
smör
2 msk
vispgrädde
-
salt
-
malen svartpeppar

Karl-Johansvamp

300 g
små karljohanssvampar
1
rödlök
-
salt
-
malen svartpeppar

Blåbärsströssel

1
skiva vitt bröd
1/2 msk
olivolja
1/2 msk
finrivet citronskal
2 msk
torkade blåbär

Till garnering

extra granskott eller rosmarin

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Servera gärna tillsammans med stout öl med mild, lätt rostad smak och hög grad av bitterhet.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Anna

2017-12-30

Ska man verkligen bara marinera köttet i 15min?

Birgit

2016-11-09

Inget salt?

Näringsvärde per portion

Energi 2620 KJ / 626 kCal
Fett 33.8 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 32.6 g
Protein 44.7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept