Gran- och enbärsmarinerad renfilé med Karl-Johansvamp, blåbärssås & selleripuré
En fantastiskt komponerad rätt som du garanterat inte provat tidigare. Renfilé som marineras i en marinad av granskott (eller rosmarin) och enbär och serveras med blåbärssås, puré på rotselleri, stekt Karl-Johan svamp och lite blåbärsströssel på toppen.
Ingredienser
4 portioner
Kött
10 granskott eller rosmarin (10 granskott motsvarar 4 kvistar rosmarin)
4 - 5 enbär
1 dl olivolja
1 msk soja
700 g renfilé
2 msk smör
Blåbärssås
4 dl blåbär
2 schalottenlökar
1/2 dl pressad citronsaft
3 msk flytande honung
Selleripuré
1/2 rotselleri
2 msk smör
2 msk vispgrädde
salt
malen svartpeppar
Karl-Johansvamp
300 g små karljohanssvampar
1 rödlök
salt
malen svartpeppar
Blåbärsströssel
1 skiva vitt bröd
1/2 msk olivolja
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk torkade blåbär
Till garnering
extra granskott eller rosmarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2620 KJ / 626 kCal
Fett33.8 g
Salt1.3 g
Kolhydrater32.6 g
Protein44.7 g
Kommentarer
Ska man verkligen bara marinera köttet i 15min?
Anna
2017-12-30Inget salt?
Birgit
2016-11-09