Viltgulasch med vitlökskräm
Viltgulasch med vitlökskräm är ett recept på en både fyllig och mustig gulaschgryta. Grytan innehåller bland annat viltmästarskav, vitlök, paprika, morötter och krossade tomater och får sin fina smak av kryddor som cayennepeppar och kumminfrö. Toppa gulaschen med en klick vitlökskräm, servera med ris och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2013
Ingredienser
4 portioner
4 portioner ris (eller annat gryn)
Gulasch
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 röda paprikor
2 morötter
2 msk olivolja
1 msk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
1/2 tsk kumminfrö
1/2 tsk torkad timjan
480 g viltmästarskav
2 köttbuljongtärningar (eller 3 msk fond)
4 dl vatten
500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
salt
svartpeppar
Vitlökskräm
1 dl smetana
1 vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2500 KJ / 596 kCal
Fett23.7 g
Kolhydrater61 g
Protein31.6 g
Kommentarer
Hej Ulla britt! Vid både inköp och framtagning av recept har vi svenskt kött som prioriterat ursprung. Tyvärr räcker inte den svenska produktionen för att vi alltid ska täcka de volymer som krävs och ibland finns inte produkten överhuvudtaget med svensk köttråvara.
Redaktionen
2013-03-06Maträtten är god men varför kommer köttet från Nya Zeeland?? Här finns många kronhjortshäng som säkert kan sälja sitt kött, ett kött som är gott. ICA säger att de använder närproducerade råvaror. Sitter med en enkät om ICA och deras tjänster, personal och framför allt deras varor. Det kan inte bli höga poäng.
Ulla britt
2013-03-04Smakade jättebra. Hade eget kött i istället för viltskav. Fina färger och det blev en rejäl gryta, räckte till matlådor!
Agneta
2013-03-01