Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Viltgulasch med vitlökskräm

Viltgulasch med vitlökskräm är ett recept på en både fyllig och mustig gulaschgryta. Grytan innehåller bland annat viltmästarskav, vitlök, paprika, morötter och krossade tomater och får sin fina smak av kryddor som cayennepeppar och kumminfrö. Toppa gulaschen med en klick vitlökskräm, servera med ris och njut.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Gulasch: Strimla purjolöken. Skala och riv vitlöksklyftan. Dela, kärna ur och tärna paprikorna fint. Skala och tärna morötterna fint.
  3. Fräs grönsakerna i olivoljan i en stekpanna tillsammans med kryddorna. Lägg över i en kastrull och stek sedan skaven i stekpannan. Lägg skaven i kastrullen med grönsakerna och tillsätt buljongtärningar eller fond, vatten, tomater och tomatpuré. Låt småkoka under lock ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vitlökskräm: Blanda ihop smetana med skalad riven vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera gulaschen toppad med en klick vitlökskräm och ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Barnknepet: Om man har en klick gräddfil eller crème fraiche över kan man servera det i stället för vitlökskräm till barnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner ris (eller annat gryn)
Gulasch
  • 1/2 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 röda paprikor
  • 2 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1/2 tsk kumminfrö
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 480 g viltmästarskav
  • 2 köttbuljongtärningar (eller 3 msk fond)
  • 4 dl vatten
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och svartpeppar
Vitlökskräm
  • 1 dl smetana
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2500 kJ / 596 kCal