Viltgulasch med vitlökskräm

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
3
Viltgulasch med vitlökskräm

Viltgulasch med vitlökskräm är ett recept på en både fyllig och mustig gulaschgryta. Grytan innehåller bland annat viltmästarskav, vitlök, paprika, morötter och krossade tomater och får sin fina smak av kryddor som cayennepeppar och kumminfrö. Toppa gulaschen med en klick vitlökskräm, servera med ris och njut.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2013

Viltgulasch med vitlökskräm

Ingredienser

4 portioner
4   portioner ris (eller annat gryn)

Gulasch

1/2   purjolök
1   vitlöksklyfta
2   röda paprikor
2   morötter
2 msk  olivolja
1 msk  paprikapulver
2 krm  cayennepeppar
1/2 tsk  kumminfrö
1/2 tsk  torkad timjan
480 g  viltmästarskav
2   köttbuljongtärningar (eller 3 msk fond)
4 dl  vatten
500 g  krossade tomater
2 msk  tomatpuré
salt och svartpeppar

Vitlökskräm

1 dl  smetana
1   vitlöksklyfta
salt och svartpeppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Barnknepet: Om man har en klick gräddfil eller crème fraiche över kan man servera det i stället för vitlökskräm till barnen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Hej Ulla britt! Vid både inköp och framtagning av recept har vi svenskt kött som prioriterat ursprung. Tyvärr räcker inte den svenska produktionen för att vi alltid ska täcka de volymer som krävs och ibland finns inte produkten överhuvudtaget med svensk köttråvara.

Redaktionen

2013-03-06

Maträtten är god men varför kommer köttet från Nya Zeeland?? Här finns många kronhjortshäng som säkert kan sälja sitt kött, ett kött som är gott. ICA säger att de använder närproducerade råvaror. Sitter med en enkät om ICA och deras tjänster, personal och framför allt deras varor. Det kan inte bli höga poäng.

Ulla britt

2013-03-04

Smakade jättebra. Hade eget kött i istället för viltskav. Fina färger och det blev en rejäl gryta, räckte till matlådor!

Agneta

2013-03-01

Näringsvärde per portion

Energi2500 KJ / 596 kCal
Fett23.7 g
Kolhydrater61 g
Protein31.6 g

Testa liknande recept

Mustig gulasch på högrev och potatis
Betyg 4.6 av 5.
598 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gulaschsoppa med vitlökskräm och scones
Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Korvgulasch med paprika och surkål
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttfärsgulasch med crème fraiche
Betyg 4.1 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisgulasch med citron och gräddfil
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegetarisk gulasch med bönor
Betyg 4.3 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga