Köttfärsgulasch med crème fraiche
En mustig, snabblagad gulasch som smakar som ett ljuvligt långkok och som mättar både stora och små. Köttfärsen bryns och får sedan puttra med söt röd paprika, mild rödlök, vitlök och de smakrika kryddorna. Servera den väldoftande köttfärsgulaschen med krispiga morotsstavar, en klick svalkande crème fraiche och fluffigt ris. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2017
Ingredienser
4 portioner
1 röd paprika
1 grön paprika
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
1 tsk kummin
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning eller fond
390 g krossade tomater
2 lagerblad
salt
peppar
4 port ris
3 morötter
2 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3050 KJ / 729 kCal
Fett40 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein32 g
Kommentarer
Lättlagad och mycket god gulasch, glömde dock bort tipset att ha i cayennepeppar, så det blev lite "feg" smak. Har aldrig använt kummin förut så måste fråga, ska den vara hel eller mortlas?
Niklas
2022-11-30Ska det verkligen vara ris till en soppa? Annars väldigt god och lättlagad.. jag har valt att inte ha ris till detta.
Sabina
2022-02-07Jättegott!! Fick beröm runt middagsbordet 😊 Lade till röd currypasta för lite mer djup samt lät det koka på 6:an för att få bort en del av vätskan. Hoppade över riset och åt som soppa 👍
Maria
2022-01-15