Köttfärsgulasch med crème fraiche

32
4
Köttfärsgulasch med crème fraiche

En mustig, snabblagad gulasch som smakar som ett ljuvligt långkok och som mättar både stora och små. Köttfärsen bryns och får sedan puttra med söt röd paprika, mild rödlök, vitlök och de smakrika kryddorna. Servera den väldoftande köttfärsgulaschen med krispiga morotsstavar, en klick svalkande crème fraiche och fluffigt ris. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2017

Köttfärsgulasch med crème fraiche

Ingredienser

4 portioner
1 röd paprika
1 grön paprika
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
1 tsk kummin
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning eller fond
390 g krossade tomater
2 lagerblad
salt och peppar
4 port ris
3 morötter
2 dl crème fraiche

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna gulaschen med 2 krm cayennepeppar (för 4 port) för en lite tuffare smak.

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Sabina

2022-02-07

Ska det verkligen vara ris till en soppa? Annars väldigt god och lättlagad.. jag har valt att inte ha ris till detta.

Maria

2022-01-15

Jättegott!! Fick beröm runt middagsbordet 😊 Lade till röd currypasta för lite mer djup samt lät det koka på 6:an för att få bort en del av vätskan. Hoppade över riset och åt som soppa 👍

Marie

2018-08-20

Vilken kummin är det? Vanlig kummin som vi här i sverige använder till bla bröd, eller spiskummin?

Redaktionen ICAse

2018-08-27

Hej! Vanlig kummin gäller här, om det gäller spiskummin så skriver vi ut det. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 3050 KJ / 729 kCal
Fett 40 g
Salt 2 g
Kolhydrater 60 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden