Gulaschsoppa med vitlökskräm och scones

Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
3
Gulaschsoppa med vitlökskräm och scones

Mustig och mättande soppa som passar utmärkt att ta med i termos på utflykten. Servera med en klick vitlökskräm och nybakade scones.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012

Gulaschsoppa med vitlökskräm och scones

Ingredienser

4 portioner

Soppa

2   gula lökar
1   vitlöksklyfta
1/2   rotselleri
2   morötter
2 msk  olivolja
1 msk  paprikapulver
2 krm  kajennpeppar
1/2 tsk  kumminfrö
1/2 tsk  torkad timjan
500 g  nötfärs
2   köttbuljongtärningar eller fond (2 tärningar motsvarar 3 msk fond)
5 dl  vatten
500 g  krossad tomat
salt
nymalen svartpeppar

Vitlökskräm

4 msk  crème fraiche
1   vitlöksklyfta

Scones

3 dl  vetemjöl
1 1/2 tsk  bakpulver
1/2 tsk  salt
50 g  kylskåpskallt smör eller margarin
1 1/2 dl  gräddfil

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut sconsen mot glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och gräddfil samt laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen och gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett och blanda inte ost i sconsen.

Gör så här

Tips

Mustig och mättande soppa som passar utmärkt att ta med i termos på utflykten.

Barnknepet: Servera en klick crème fraiche utan vitlök i barnens soppa.

Kockknepet: Blanda i 1 dl riven lagrad ost i sconsen (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott och enkelt! Bytte lite av rotsellerin mot potatis.

Erika

2021-10-09

Makalöst gott! Valde dock fransyska istället för färs, smarrigt!

Niclas

2020-11-26

Tog snarare 1,5 timme

Mats

2020-02-27

Hej Mats! Ja du under 45 min var lite snålt tilltaget med tid. Om man gör sconesen under tiden som soppan kokar kan man nog hinna få maten klar på under en timme men vi har nu uppdaterat att det tar över 60 min. Hoppas det smakade bra trots att den tog tid. Den som väntar på något gott.... :) Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-02-28

Näringsvärde per portion

Energi3059 KJ / 731 kCal
Fett37.8 g
Kolhydrater57.4 g
Protein36 g

Testa liknande recept

Köttfärsgulasch
Betyg 3.8 av 5.
84 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Viltgulasch med vitlökskräm
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mustig gulasch på högrev och potatis
Betyg 4.6 av 5.
601 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gulasch på köttfärs med persiljekräm
Betyg 4.4 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mustig gulasch
Betyg 3.1 av 5.
177 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hovärkens gulasch
Betyg 4.1 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga