Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gulaschsoppa med vitlökskräm och scones

Mustig och mättande soppa som passar utmärkt att ta med i termos på utflykten. Servera med en klick vitlökskräm och nybakade scones.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Gulaschsoppa: Skala och finhacka lök och vitlöksklyfta. Skala och tärna selleri och morot.
  3. Fräs grönsakerna i olja i en stor gryta tillsammans med kryddorna.
  4. Tillsätt färsen och bryn ca 5 minuter.
  5. Tillsätt buljong/fond, vatten och krossad tomat. Låt småkoka under lock ca 25 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Scones: Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tärna smöret och arbeta in i mjölet till en smulig deg.
  7. Tillsätt gräddfil och arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i mindre portionsbitar och rulla ihop till bullar mellan mjölade händer.
  8. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 12-15 minuter.
  9. Vitlökskräm: Blanda ihop crème fraiche med riven vitlöksklyfta.
  10. Servera soppan toppad med en klick vitlökskräm tillsammans med nybakade scones.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut sconsen mot glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och gräddfil samt laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen och gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett och blanda inte ost i sconsen.

Tips

Mustig och mättande soppa som passar utmärkt att ta med i termos på utflykten.

Barnknepet: Servera en klick crème fraiche utan vitlök i barnens soppa.

Kockknepet: Blanda i 1 dl riven lagrad ost i sconsen (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
Soppa
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 rotselleri
  • 2 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1/2 tsk kumminfrö
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 500 g nötfärs
  • 2 köttbuljongtärningar eller fond (2 tärningar motsvarar 3 msk fond)
  • 5 dl vatten
  • 500 g krossad tomat
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Vitlökskräm
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
Scones
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g kylskåpskallt smör eller margarin
  • 1 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3059 kJ / 731 kCal