Gulaschsoppa med vitlökskräm och scones
Mustig och mättande soppa som passar utmärkt att ta med i termos på utflykten. Servera med en klick vitlökskräm och nybakade scones.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012
Ingredienser
4 portioner
Soppa
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1/2 rotselleri
2 morötter
2 msk olivolja
1 msk paprikapulver
2 krm kajennpeppar
1/2 tsk kumminfrö
1/2 tsk torkad timjan
500 g nötfärs
2 köttbuljongtärningar eller fond (2 tärningar motsvarar 3 msk fond)
5 dl vatten
500 g krossad tomat
salt
nymalen svartpeppar
Vitlökskräm
4 msk crème fraiche
1 vitlöksklyfta
Scones
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g kylskåpskallt smör eller margarin
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3059 KJ / 731 kCal
Fett37.8 g
Kolhydrater57.4 g
Protein36 g
Kommentarer
Jättegott och enkelt! Bytte lite av rotsellerin mot potatis.
Erika
2021-10-09Makalöst gott! Valde dock fransyska istället för färs, smarrigt!
Niclas
2020-11-26Tog snarare 1,5 timme
Mats
2020-02-27Hej Mats! Ja du under 45 min var lite snålt tilltaget med tid. Om man gör sconesen under tiden som soppan kokar kan man nog hinna få maten klar på under en timme men vi har nu uppdaterat att det tar över 60 min. Hoppas det smakade bra trots att den tog tid. Den som väntar på något gott.... :) Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-02-28