Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vildsvinsterrin

Om du tycker om smaken av vilt så är det här ett recept för dig! Pröva att laga till en himmelskt god vildvinsterrin. Njut sedan av smaken av vildsvinet tillsammans med kokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär karrén, bogen och späcket i små bitar. Blanda noggrant med salt, peppar, muskot, smulat lagerblad, konjak och örtkryddor. Ställ i kylen över natten.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Grovmal det marinerade köttet och blanda med ägg.
  4. Skär sidfläsk och skinka i små bitar. Blanda med färsen.
  5. Klä en enlitersform (för 10 port) med späck och låt det hänga över kanterna. Fyll formen med färs och vik över späcket. Tillaga i ugnen till en innertemperatur på 70°C ca 1 timme. Låt svalna.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 200 g putsad karré/ stek från vildsvin alt fläskkött
  • 75 g rimmad bog
  • 100 g späck
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk malen svartpeppar
  • 1 krm riven muskot
  • 1 lagerblad
  • 4 tsk konjak
  • 1/2 msk timjan
  • 1 ägg
  • 125 g sidfläsk
  • 125 g skinka
  • ca 200 g späck i skivor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?