Matjessill i papper | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Matjessill i papper

Att äta matjessill på sommaren är ett måste. I det här receptet samlar du pärlor som färskpotatis, sill, ägg och dill i papper och låter smakerna förstärkas av värmen från grillen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dubbelvik folien/pappret och lägg i en ordentlig klick smör på den ena sidan (så att man kan vika över den andra sidan).
  2. Lägg först potatis sedan sillfiléerna delade. Strö över löken, ägg och dill. Avsluta med en klick smör. Vik ihop folien/pappret till ett paket. Lägg paketen på grillen cirka 10-12 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
Innehåll
  • 4 st matjessillfiléer
  • 4 st hackade, hårdkokta ägg
  • 12 st kokta, skivade färskpotatisar
  • 2 st hackade rödlökar
  • 2 dl hackad dill
  • 4 bitar aluminiumfolie eller bakplåtspapper (ca 70 cm långa)
  • smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan