Lax och couscous i paket
Lax och couscous i paket är en fenomenal huvudrätt med lyxig känsla. Placera lök och tomat på couscousen före du lägger på laxen, sardellfiléer och grönsaker. Tillsätt citronjuice och rikligt med salt och peppar. Servera direkt i paketen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008
Ingredienser
4 portioner
600 g laxfilé (mittbit)
2 dl couscous
200 g körsbärstomater
4 salladslökar
1 citron
8 sardellfiléer
flingsalt
nymalen svartpeppar
bakplåtspapper
8 ark aluminiumfolie (25 x 25 cm)
För alla
Fri från laktors, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt couscous med quinoa, ris eller skivad kokt potatis.
Gör så här
Tips
Livsmedelsverket avråder från tillagning eller förvaring av sura rätter i aluminiumfolie. Därför gör vi i detta recept paketet med bakplåtspapper, närmast maten och aluminium ytterst.
Sardellerna kan bytas ut mot hackade gröna oliver eller kapris.
Sardellerna kan bytas ut mot hackade gröna oliver eller kapris.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1901 KJ / 454 kCal
Kommentarer
Detta är ett återkommande favoritrecept i vår familj! Snabbmat! Dock har vi bytt ut couscousen mot bulgur som vi kokar färdigt först och använder dessutom mer citronsaft än i receptet.
Dan
2018-08-20För lite vätska, rekommenderar någon matsked vatten på couscousen, annars var det superenkelt och gott!
Helen
2011-07-08Jätte gott! Vi bytte ut lax mot pangalus filéer och hade även lite klippt persilja över fisk och tomater.
Marie
2010-03-27