Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax och couscous i paket

Lax och couscous i paket är en fenomenal huvudrätt med lyxig känsla. Placera lök och tomat på couscousen före du lägger på laxen, sardellfiléer och grönsaker. Tillsätt citronjuice och rikligt med salt och peppar. Servera direkt i paketen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Ta bort ev ben från filén och skär bort skinnet. Skär i 4 lika stora portionsbitar (för 4 port).
  3. Lägg ut dubbla folieark och fördela couscousen över.
  4. Halvera tomaterna och strimla löken. Lägg hälften av det på couscousen. Låt snittytan på tomaterna vara nedåt. Kläm över hälften av citronjuicen och tillsätt 1 1/2 msk vatten i varje paket.
  5. Lägg på laxbitarna och toppa med resten av grönsakerna och sardellerna. Kläm över resten av citronjuicen och salta och peppra generöst. Förslut paketen väl och lägg i en ugnsform. Tillaga i ugnen ca 25 minuter. Låt var och en öppna paketet på tallriken.

För alla

Fri från laktors, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt couscous med quinoa, ris eller skivad kokt potatis.

Tips

Sardellerna kan bytas ut mot hackade gröna oliver eller kapris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g laxfilé (mittbit)
  • 2 dl couscous
  • 200 g körsbärstomater
  • 4 salladslökar
  • 1 citron
  • 8 sardellfiléer
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 8 ark aluminiumfolie (25 x 25 cm)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1901 kJ / 454 kCal
Läs mer om näringsvärden