Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Grillad regnbågslax med rostad vitlökscrème

(31)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Grillad regnbågslax med rostad vitlökscrème är en härlig och exemplarisk sommarrätt med ljuvliga smaker. Vitlökscrèmen är verkligen något utöver det vanliga och har en djup och utsökt smak. Servera gärna med färskpotatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 färska lökar med blast
  • aluminiumfolie
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk hackad färsk eller fryst persilja
  • 4 portionsbitar regnbåge à ca 140 g
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tänd grillen.
  2. Ansa och skär löken i skivor. Lägg löken på ett stort ark folie, ringla över 2/3 av olivoljan och honung.
  3. Strö över timjan och krydda med salt och peppar. Lägg paketet på grillen ca 20 minuter eller tills löken är mjuk.
  4. Skala och finhacka vitlöken, fräs den i resten av olivoljan tills den får färg. Tillsätt crème fraiche och koka upp, smaksätt med salt och peppar. Rör ner persiljan.
  5. Grilla regnbågslaxen 2-3 minuter på varje sida, smaksätt med salt och peppar. Servera regnbågslaxen med lök, vitlökscrème och färskpotatis.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ur crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer