Vilda wallenbergare med sötsyrlig gurka

Betyg 3.9 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Vilda wallenbergare med sötsyrlig gurka

Vilda wallenbergare med sötsyrlig gurka är en fenomenal middagsrätt där klassiska wallenbergare fått en härlig smak av viltkött. Biffarna får dessutom sällskap av len rotsaks- och potatispuré samt sötsyrlig gurka. Låt er väl smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2023

Vilda wallenbergare med sötsyrlig gurka

Ingredienser

4 portioner

Puré

450 g rotselleri
600 g potatis
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
salt
svartpeppar

Gurka

1 msk ättiksprit (12 %)
2 msk strösocker
1/2 dl vatten
250 g snackgurka

Wallenbergare

500 g viltfärs (t ex hjortfärs)
1 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl ströbröd
1 msk smör eller olja

Gör så här

00:03:00
00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Köttet blev alldeles för fett. Skulle jag göra det igen så hade jag tagit mjölk i smeten och inte panerat dem. Jag mådde illa efter maten av allt fett. Gurkan blev för söt. Dålig balans. Kunde ja minskat sockret till hälften. Moset blev bra men då använde jag bara lättmjölk och ingen grädde.

    Eva

  • Goda biffar med gott mos.

    Eleonora

  • Underbart goda! Det krävs lite försiktig behandling och visst är smeten lite lös men det är ju det som gör en Wallenbergare. Denna rätt blir det nog många fler gånger.

    Tony

  • Jag undrar om det verkligen ska vara hela 1½ dl grädde i färsen? min blev bara en smet som inte gick att forma till biffar så jag fick klicka i färsen i stekpannan och försöka forma dem där i så gott det gick. Och jag följde receptet till punkt och pricka, bortsett från att jag ju inte kunde vända smeten i ströbröd. Goda blev de i alla fall tack och lov!

    Katarina

Näringsvärde per portion

Energi2904 KJ / 693 kCal
Fett38 g
Salt3 g
Kolhydrater46 g
Protein37 g

Testa liknande recept

  • Charkuteri på selleri med mascarpone
    Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grundrecept inlagd/gravad strömming
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad rotselleri med apelsinsmör
    Betyg 3.4 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad