Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rotselleri- och ädelostsmör

Rotselleri- och ädelostsmör gör du lätt med en mixer. Grönmögelost ger sagolik smak i rotselleri- och ädelostsmöret. Persilja bidrar också med härlig smak och färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala rotsellerin och skär den i tärningar. Lägg i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Rosta sellerin i ugnen ca 20 minuter, tills den är mjuk och har fått lite färg. Låt kallna.
  3. Skär smöret i tärningar och lägg dessa, grönmögelost och den rostade sellerin i en matberedare. Mixa till en slät kräm.
  4. Smaka av med lite finhackad persilja, salt och peppar. Gör en rulle och lägg i plastfolie. Eller spritsa i en form. Ställ i kylen i 1 timme före servering.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: byt smöret mot mjölkfritt margarin och ersätt ädelosten med mjölkfritt alternativ, sojaost eller tofu.

Tips

Gott och enkelt tillbehör till allt grillat.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 150 g rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 150 g kallt smör
  • 100 g smakrik grönmögelost
  • 1 1/2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan