Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN |

Vild pitapizza med älgfärs och avokadohack

Vild pitapizza med älgfärs och avokadohack är ett lite annorlunda recept på minipizzor med kryddad älgfärs och läskande avokadohack. Spännande och rolig middagsmat.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 pizzor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina färsen om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 250°C.
  3. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Blanda färsen med spiskummin, chilipulver, paprikapulver, salt och peppar.
  4. Lägg pitabröden på en plåt med bakplåtspapper. Bred tomatpuré på pitabröden, men spara en kant på ca 1 cm runtom. Pensla kanterna med oljan. Strö över riven ost. Fördela färsen i små platta klickar. Lägg på löken.
  5. Grädda mitt i ugnen 7–8 minuter, gärna i två omgångar om det blir trångt på plåten. Gör avokadohacket under tiden.
  6. Avokadohack: Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Skär avokado och tomater i tärningar och blanda med limejuice, kajennpeppar, persilja, salt och peppar.
  7. Servera pitapizzorna med avokadohacket.

Ingredienser

Portioner: 8 pizzor
  • 500 g älgfärs
  • 1 rödlök
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 8 pitabröd
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 75 g riven ost (75 g motsvarar ca 2 dl)
Avocadohack
  • 2 mogna avokado
  • 3 tomater
  • 1 msk pressad limejuice
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1/2 kruka hackad persilja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2913 kJ / 696 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer