Lappskojs på skav

11
0
Lappskojs på skav

Lappskojs, lappkojs eller lappsko är ett potatismos med inslag av kött, traditionellt lagad med saltat kött. Här gör du lappskojsen fluffigt potatismos, fräst viltskav och kryddar med timjan. Serveras tillsammans med ärtor, och gärna rödbetor. En klassiker i svensk husmanskost!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2013

Lappskojs på skav

Ingredienser

4 portioner
480 g viltmästarskav
900 g mjölig potatis
1 gul lök
1 msk olja
salt och peppar
1/2 tsk timjan
250 g gröna ärtor
2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
2 msk smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2067 KJ / 493 kCal
Fett 160 g
Kolhydrater 493 g
Protein 334 g
Läs mer om näringsvärden