Vild korv stroganoff

En ny variant på en klassisk vardagsrätt. Vild korv stroganoff får sin goda och fylliga smak från svartvinbärssaft, köttbuljong och timjan. Servera gärna ris och broccoli till.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006

Ingredienser
4 portioner
400 g mager falukorv
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
2 dl lätt crème fraiche
2 msk outspädd svartvinbärssaft eller vinbärsgelé
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
3 enbär
1 tsk timjan
1 - 2 msk hackad färsk timjan eller persilja
Till servering
ris
broccoli
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad per portion utan topping.
Energi2607 KJ / 623 kCal
Fett33.1 g
Kolhydrater60.7 g
Protein19.1 g
Kommentarer
12 stBästa korv stroganoff enligt mig! Smakar mer "vuxet" men ändå lättlagat.
Anna
Mycket god och lättlagad vardagsrätt.
Lena
Jättegott, min fru blev oxå positivt överraskad av den goda fylliga smaken!!!!
Lennart
Jag hade inga av ingredienserna men det blev gott ändå, fast barnen tyckte inte om det.
Lennart
Enbart konsistensen på korven som gör att man inte tror att det är vilt. Köttbuljongen gjorde susen till denna rätt. Hade ingen färsk timjan eller persilja hemma, så det kanske skulle blivit ännu bättre med det i denna rätt. Funderar på hur en korv stroganoff med tomater skulle smaka med köttbuljong?! Tackar för receptet!
Ulf
Jättegod rätt, saknade inte alls tomaterna som man annars oftast använder till stroganoff Kommer vi garanterat att göra igen
Maud
Super gott! Enkel och mycket uppskattad barnfamiljsmat. (Bra variation på falukorv.) Har även testat att byta ut falukorven mot renskav, blev festligare då.
Regina
Läckert alternativ till vanlig stroganoff. Tänker prova med viltskav nästa gång.
Birgitta
Väldigt gott tyckte alla. Hade ingen timjan, men det var gott ändå.Enkelt att laga.
Carina
Smakar alldeles utmärkt. Lite annorlunda.
Alf