Vild currygryta med bönor
Mums, i det här receptet tillagas en vild currygryta med bönor. Bryn skaven ihop med vitlök, häll ned kryddorna och blanda med crème fraiche. Smaken får en perfekt balans mellan hett och sött när sambal oelek och honung tillsätts innan det får koka upp. Till detta serveras ris, bönor och purjolök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2015
Ingredienser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
De som gnällt på det här receptet kan inte vara några vidare kockar. Smakade utmärkt! Bra vardagsrätt.
Johannes
2020-05-09använde sojafärs istället för hjortskav och serverade till pasta. blev supergott!
Cecilia
2016-02-17Åkte i soporna för ni har haft hjortskav förut och det smakar vidrigt.Inte ens hunden ville ha så det vart hämtpizza.Nu funsar jag allvarligt på att byta kasse till ngt annat företag.
Susanne
2015-10-13