Vild currygryta med bönor
Mums, i det här receptet tillagas en vild currygryta med bönor. Bryn skaven ihop med vitlök, häll ned kryddorna och blanda med crème fraiche. Smaken får en perfekt balans mellan hett och sött när sambal oelek och honung tillsätts innan det får koka upp. Till detta serveras ris, bönor och purjolök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2015
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök
150 g haricots verts (bönor)
4 port ris
2 förp kronhjortsskav (à 240 g)
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk curry
2 dl crème fraiche
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond)
1 tsk sambal oelek
1 msk honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2467 KJ / 590 kCal
Fett29 g
Salt2.59 g
Kolhydrater54 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
De som gnällt på det här receptet kan inte vara några vidare kockar. Smakade utmärkt! Bra vardagsrätt.
Johannes
2020-05-09använde sojafärs istället för hjortskav och serverade till pasta. blev supergott!
Cecilia
2016-02-17Åkte i soporna för ni har haft hjortskav förut och det smakar vidrigt.Inte ens hunden ville ha så det vart hämtpizza.Nu funsar jag allvarligt på att byta kasse till ngt annat företag.
Susanne
2015-10-13