Vietnamesisk nudelsoppa med färs- och äggfräs

6
1
Vietnamesisk nudelsoppa med färs- och äggfräs

Ett utsökt asiatiskt recept på vietnamesisk nudelsoppa med färs- och äggfräs som du gör av bland annat lök, blandfärs, ägg, soja, morot, nudlar och böngroddar. Värmande och smakrik soppa!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2011

Vietnamesisk nudelsoppa med färs- och äggfräs

Ingredienser

4 portioner
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
3 msk asiatiska kryddor
1/2 gul lök
500 g blandfärs
1 msk olja
3 ägg
1 tsk kinesisk soja
2 krm salt
1 krm peppar
2 morötter
1 broccolistjälk
250 g risnudlar
1 ask färska böngroddar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden.
I övrigt är rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Evelina

2015-03-02

Gott, men vad betyder "3 msk asiatiska kryddor"? Hittar ingen färdig kryddblandning som heter så utan fick improvisera med kryddburkarna hemma....

Näringsvärde per portion

Energi 2181 KJ / 521 kCal
Fett 197 g
Kolhydrater 597 g
Protein 356 g
Läs mer om näringsvärden