Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Vietnamesisk nudelsoppa med färs- och äggfräs

Ett utsökt asiatiskt recept på vietnamesisk nudelsoppa med färs- och äggfräs som du gör av bland annat lök, blandfärs, ägg, soja, morot, nudlar och böngroddar. Värmande och smakrik soppa!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongen i en kastrull. Blanda i örtkryddorna. Håll varmt.
  2. Skala och finhacka löken. Stek lök och färs i oljan 3–5 minuter i en stekpanna. Knäck över äggen och ta från värmen. Rör runt efter ca 1 minut. Tillsätt sojan och krydda med salt och peppar.
  3. Skala och skär morötterna och broccolistjälken i tunna skivor eller fina strimlor. Koka upp buljongen igen. Lägg ner grönsakerna tillsammans med nudlarna. Ta kastrullen från värmen och låt stå ca 3 minuter.
  4. Fördela nudlar, grönsaker, färs- och äggfräs i skålar. Slå på den heta buljongen och toppa med böngroddar.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden.
I övrigt är rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 3 msk asiatiska kryddor
  • 1/2 gul lök
  • 500 g blandfärs
  • 1 msk olja
  • 3 ägg
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 morötter
  • 1 broccolistjälk
  • 250 g risnudlar
  • 1 ask färska böngroddar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2181 kJ / 521 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer