Vietnamesisk nudelsoppa med färs- och äggfräs
Ett utsökt asiatiskt recept på vietnamesisk nudelsoppa med färs- och äggfräs som du gör av bland annat lök, blandfärs, ägg, soja, morot, nudlar och böngroddar. Värmande och smakrik soppa!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2011
Ingredienser
4 portioner
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
3 msk asiatiska kryddor
1/2 gul lök
500 g blandfärs
1 msk olja
3 ägg
1 tsk kinesisk soja
2 krm salt
1 krm peppar
2 morötter
1 broccolistjälk
250 g risnudlar
1 ask färska böngroddar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2181 KJ / 521 kCal
Fett19.7 g
Kolhydrater59.7 g
Protein35.6 g
Kommentar
Gott, men vad betyder "3 msk asiatiska kryddor"? Hittar ingen färdig kryddblandning som heter så utan fick improvisera med kryddburkarna hemma....
Evelina
2015-03-02