Pho med biff och hoisinsås
Pho är en vietnamesisk nudelsoppa med en kryddig buljong. Här serveras den asiatiska soppan med tunt skuren lövbiff, lök, böngroddar och thaibasilika. Servera med hoisinsås och lime.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024
Ingredienser
4 portioner
10 dl vatten (eller 1/2 sats kycklingbuljong se länk i steg 1)
3 msk grönsak- kött- eller kycklingfond (eller 1/2 sats kycklingbuljong se länk i steg 1)
4 stjärnanis
salt
300 g lövbiff
1 tsk sesamolja
1 silverlök
150 g risnudlar
1/2 förp färska böngroddar (à 180 g)
1 kruka thaibasilika
1 kruka koriander
4 msk hoisinsås
Till servering
limeklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på fond och vatten.
Energi1329 KJ / 318 kCal
Fett6 g
Salt2.8 g
Kolhydrater43 g
Protein22 g
Kommentarer
Smaklös rätt, buljongen alldeles för tam i smaken. Saknades kryddor, chili och vitlök. Lövbiffen blev inte ett dugg tillagad av buljongen som bara hälldes på, fick värma allt i en kastrull igen.
Charlotta
2024-05-07Jättegott och enkelt, men ville inte ha lövbiffen riktigt så rå som den blev av bara buljongen, fick värma på den lite extra.
Emelie
2024-02-10För att vara en snabb och enkel version av pho så var det väldigt gott! Vi gjorde buljongen med fond, men kan tänka mig att det blir ännu mer fylligare smak om man kokar egen kycklingbuljong
Evelina
2024-01-26