Vegansk pho soppa med bönbollar och koriander

8
1
Vegansk pho soppa med bönbollar och koriander

Sugen på den vietnamesiska nudelsoppan pho? Laga en vegansk variant med bönbollar, glasnudlar och grönsaksbuljong med smak av koriander. Toppa soppan med basilika, lime, böngroddar och färsk röd chili. Klart!

Vegansk pho soppa med bönbollar och koriander

Ingredienser

4 portioner

Korianderbuljong

2 cm färsk ingefära
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 kanelstång
1 stjärnanis
1 tsk hela svartpepparkorn
1 tsk korianderfrön
2 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
1 kruka koriander
salt
1 förp frysta asiatiska vegetariska bollar (gärna bönbollar) à 300 g
2 msk rapsolja
200 g risnudlar
1 lime
1 röd peppar (chili)
1/2 knippe salladslök (à 125 g)
1/2 kruka basilika

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och bönbollarna.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Go Green.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Lena

2020-12-02

Nja, buljongen var ju ingen höjdare. Och jag brukar tycka om det mesta.