Vegansk pho soppa med bönbollar och koriander

Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
1
Vegansk pho soppa med bönbollar och koriander

Sugen på den vietnamesiska nudelsoppan pho? Laga en vegansk variant med bönbollar, glasnudlar och grönsaksbuljong med smak av koriander. Toppa soppan med basilika, lime, böngroddar och färsk röd chili. Klart!

Vegansk pho soppa med bönbollar och koriander

Ingredienser

4 portioner

Korianderbuljong

2 cm  färsk ingefära
1 l  grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1   kanelstång
1   stjärnanis
1 tsk  hela svartpepparkorn
1 tsk  korianderfrön
2 msk  risvinäger eller vitvinsvinäger
1   kruka koriander
salt
1   förp frysta asiatiska vegetariska bollar (gärna bönbollar) à 300 g
2 msk  rapsolja
200 g  risnudlar
1   lime
1   röd peppar (chili)
1/2   knippe salladslök (à 125 g)
1/2   kruka basilika

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och bönbollarna.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Go Green.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Nja, buljongen var ju ingen höjdare. Och jag brukar tycka om det mesta.

Lena

2020-12-02

Testa liknande recept

Palmdahls vietnamesiska pho bo
Betyg 4.4 av 5.
102 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hoisinkyckling med risnudlar
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudelsallad med räkor och koriander
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Röd curry med kyckling och nudlar
Betyg 3.3 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkor i kokosmjölk med ingefära
Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vårrullar med ingefärsdipp och ärtskott
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga