UNDER 15 MIN | Medel

Vegansk pho soppa med bönbollar och koriander

Sugen på den vietnamesiska nudelsoppan pho? Laga en vegansk variant med bönbollar, glasnudlar och grönsaksbuljong med smak av koriander. Toppa soppan med basilika, lime, böngroddar och färsk röd chili. Klart!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Korianderbuljong: Skala och skiva ingefäran. Koka upp buljongen tillsammans med ingefära, kanelstång, stjärnanis, svartpeppar och korianderfrön. Låt koka i ca 15 minuter och ta av från värmen.
  2. Häll i vinäger, grovhacka koriandern och lägg i den (spara några blad till servering). Rör runt några varv, lägg på ett lock och låt stå i ca 20 minuter. Sila av och smaka ev av med salt.
  3. Stek de frysta bönbollarna på medelvärme i oljan, ca 13-15 minuter tills bollarna blivit gyllene och fått fin färg.
  4. Koka upp vatten till nudlarna i en kastrull. Lägg i nudlarna och ställ kastrullen åt sidan. Låt de stå ca 3-5 min och sila av dem när de känns klara.
  5. Värm buljongen vid behov. Skär limen i klyftor, skiva chilin och salladslöken. Lägg nudlarna i en djup tallrik, häll över varm buljong.
  6. Toppa med bönbollar, basilika, salladslök och chili. Servera med limeklyftor och några korianderblad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och bönbollarna.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Go Green.

Ingredienser

Portioner: 4
Korianderbuljong
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 kanelstång
  • 1 stjärnanis
  • 1 tsk hela svartpepparkorn
  • 1 tsk korianderfrön
  • 2 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 kruka koriander
  • salt
  • 1 förp frysta asiatiska vegetariska bollar (gärna bönbollar) à 300 g
  • 2 msk rapsolja
  • 200 g risnudlar
  • 1 lime
  • 1 röd peppar (chili)
  • 1/2 knippe salladslök (à 125 g)
  • 1/2 kruka basilika