Vegansk pho soppa med bönbollar och koriander
Sugen på den vietnamesiska nudelsoppan pho? Laga en vegansk variant med bönbollar, glasnudlar och grönsaksbuljong med smak av koriander. Toppa soppan med basilika, lime, böngroddar och färsk röd chili. Klart!
Ingredienser
4 portioner
Korianderbuljong
2 cm färsk ingefära
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 kanelstång
1 stjärnanis
1 tsk hela svartpepparkorn
1 tsk korianderfrön
2 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
1 kruka koriander
salt
1 förp frysta asiatiska vegetariska bollar (gärna bönbollar) à 300 g
2 msk rapsolja
200 g risnudlar
1 lime
1 röd peppar (chili)
1/2 knippe salladslök (à 125 g)
1/2 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tips! Dubbelt upp med kryddor i buljongen förutom själva buljongen. Topptipps är att skippa bönbollarna och gör pocherade ägg istället!
Björn
2023-12-22Kan man byta ut buljongen mot något annat, om man inte är så förtjust i koriander?
Moa
2023-09-21Hej Moa! Du kan utesluta koriandern helt och hållet. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-22Nja, buljongen var ju ingen höjdare. Och jag brukar tycka om det mesta.
Lena
2020-12-02