Sojakyckling på het kål-nudelsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sojakyckling på het kål-nudelsallad

Här möts syra och sötma i en smakfull asiatisk kycklingkomposition!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Sojakyckling: Lägg kycklingbenen i en långpanna. Pressa över vitlök. Tillsätt soja, honung, salt och peppar. Blanda väl.
  3. Sätt in pannan mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C.
  4. Kål-nudelsallad: Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Riv skalet av, och pressa saften ur, limen. Blanda skalet och saften med chilipulver, olja och honung till en dressing.
  6. Strimla pak choy. Skala och skiva gurkan tunt, gärna med osthyvel. Skär tomaterna i halvor och hacka koriandern grovt.
  7. Blanda grönsakerna med dressingen och nudlarna. Servera till kycklingen.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfria nudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
Sojakyckling
  • ca 900 g kycklingben
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk soja
  • 1 msk honung
  • salt och peppar
Kål-nudelsallad
  • 4 port glasnudlar
  • 1 lime
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 msk olja
  • 1 tsk honung
  • ca 100 g pak choy
  • 1/2 gurka
  • 125 g körsbärstomater
  • 1 kruka koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2634 kJ / 630 kCal