Vichyssoise

Vichyssoise är en traditionell fransk soppa som är kall och mild, perfekt att servera en varm sommardag. Den smakrika vichyssoisen görs på potatis, lök, purjolök och grädde, som efter kokning mixas till en slät och krämig konsistens. Toppa gärna med räkor och vackert skuren gräslök för extra smak och färg.

Ingredienser
4 portioner
2 medelstora potatisar (à ca 100 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 purjolök (ca 125 g)
2 msk olivolja
8 dl vatten
1 1/2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl vispgrädde
salt
peppar
1/2 citron (saften)
Till servering
1/2 kruka gräslök
2 dl skalade räkor
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1593 KJ / 381 kCal
Fett32 g
Salt2.2 g
Kolhydrater15 g
Protein7 g
Kommentar
1 stJag har tidigare lagat potatissoppa med olika tillbehör och tycker det är en fantastiskt god, enkel lunch eller varför inte middagsmat, man kan ju tillföra bröd med olika tillbehör. Många bra förslag på ICA.se
Jörgen