"Je te tiens par la queue" (Jag håller dig i stjärten) | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

"Je te tiens par la queue" (Jag håller dig i stjärten)

Je te tiens par la queue är en enkel och kryddig fransk rätt med räkor, vitlök, chili, basilika och grädde. Stek räkorna i olja och kryddorna och servera sedan med baguette eller annat bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala räkorna men behåll stjärtskalet.
  2. Värm oljan i en stekpanna. Lägg i räkorna tillsammans med de skivade vitlöksklyftorna och chilipasten. Fräs i 3-4 minuter. Rör då och då.
  3. Tillsätt basilikan. Rör om. Tillsätt grädden och låt puttra i 1-2 minuter. Servera med en baguette eller annat bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg stora räkor
  • 1/2 dl olivolja
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 1 krm chilipaste
  • 30 färska basilikablad (30 färska blad motsvarar ca 1 tsk torkad basilika)
  • 2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan