"Je te tiens par la queue" (Jag håller dig i stjärten)

Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
12
"Je te tiens par la queue" (Jag håller dig i stjärten)

Je te tiens par la queue är en enkel och kryddig fransk rätt med räkor, vitlök, chili, basilika och grädde. Stek räkorna i olja och kryddorna och servera sedan med baguette eller annat bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1997

"Je te tiens par la queue" (Jag håller dig i stjärten)

Ingredienser

4 portioner
1 kg stora räkor
1/2 dl olivolja
3 - 4 skivade vitlöksklyftor
1 krm chilipaste
30 färska basilikablad (30 färska blad motsvarar ca 1 tsk torkad basilika)
2 dl vispgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Supergod och trevlig förrätt som är väldigt enkel att göra. En favorit! Lägg bara inte i räkorna fullt så tidigt som texten i receptet anger, då blir de sega.

Kajsa

2009-09-25

Jätte bra för dom som vill äta räkor men inte tycker om det. Man kan lika gärna ta något som är skit billigt t.ex hackade morötter, för räksmaken är ooooobefintlig. Anders

Anders

2009-04-04

Underbar rätt! Vi gör den jätte ofta! Har mest gjort den på frysta jätteräkor. Aldrig misslyckats. Men räkorna har varit lite tinad. Tipset är nog att inte lägga ner helt frysta räkor i soppan. Gott m rostat bröd till som man doppar i.

Andrea

2009-03-18

Testa liknande recept

Grillad halloumi med räkor
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Avokadoterrine med skaldjurssallad och tomatvinägrett
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kall vichyssoise
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tapenade
Betyg 4.6 av 5.
41 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Räkpasta med gräddig tomatsås
Betyg 3.9 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkomelett
Betyg 4.3 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga