"Je te tiens par la queue" (Jag håller dig i stjärten)
Je te tiens par la queue är en enkel och kryddig fransk rätt med räkor, vitlök, chili, basilika och grädde. Stek räkorna i olja och kryddorna och servera sedan med baguette eller annat bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1997
Ingredienser
4 portioner
1 kg stora räkor
1/2 dl olivolja
3 - 4 skivade vitlöksklyftor
1 krm chilipaste
30 färska basilikablad (30 färska blad motsvarar ca 1 tsk torkad basilika)
2 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergod och trevlig förrätt som är väldigt enkel att göra. En favorit! Lägg bara inte i räkorna fullt så tidigt som texten i receptet anger, då blir de sega.
Kajsa
2009-09-25Jätte bra för dom som vill äta räkor men inte tycker om det. Man kan lika gärna ta något som är skit billigt t.ex hackade morötter, för räksmaken är ooooobefintlig. Anders
Anders
2009-04-04Underbar rätt! Vi gör den jätte ofta! Har mest gjort den på frysta jätteräkor. Aldrig misslyckats. Men räkorna har varit lite tinad. Tipset är nog att inte lägga ner helt frysta räkor i soppan. Gott m rostat bröd till som man doppar i.
Andrea
2009-03-18