Vaniljkokta plommon med myntagrädde

9
0
Vaniljkokta plommon med myntagrädde

Plommonen får ligga i en lag med vin, lime och vanilj. Med en klick frisk grädde med mynta blir de förföriskt goda. Kan förberedas flera dagar i förväg, se till att ha de övertäckta i kylen bara.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Vaniljkokta plommon med myntagrädde

Ingredienser

4 portioner

Lag

1 vaniljstång
2 dl vatten
2 dl strösocker
2 dl vitt vin eller matlagningsvin
2 lime finrivet skal och juice
8 plommon (à ca 60 g)
2 dl vispgrädde
1 msk finhackad mynta

För alla

Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar havre- eller sojabaserad gräddersättning.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Fri från gluten och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2312 KJ / 553 kCal
Fett 20 g
Salt 0.04 g
Kolhydrater 76 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden