Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vaniljkokta plommon med myntagrädde

Plommonen får ligga i en lag med vin, lime och vanilj. Med en klick frisk grädde med mynta blir de förföriskt goda. Kan förberedas flera dagar i förväg, se till att ha de övertäckta i kylen bara.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär ett snitt i vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda vatten, socker, vin, limeskal, limejuice, vaniljstång och frön i en kastrull. Koka till en simmig konsistens.
  2. Dela och kärna ur plommonen. Lägg dem i en skål och häll över lagen. Låt svalna. Täck och ställ i kylen. Vispa grädden och blanda med mynta och citronskal.
  3. Bjud plommonen i skålar med en klick grädde. 

För alla

Fri från gluten och ägg.

Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.

Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar havre- eller sojabaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 plommon (à 50 g)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk finhackad mynta
  • 1/2 msk finrivet citronskal
Lag
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 3 dl vitt vin
  • finrivet skal och juice av 2 lime
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2312 kJ / 553 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept