Vaniljkokta plommon med myntagrädde

8
0
Vaniljkokta plommon med myntagrädde

Plommonen får ligga i en lag med vin, lime och vanilj. Med en klick frisk grädde med mynta blir de förföriskt goda. Kan förberedas flera dagar i förväg, se till att ha de övertäckta i kylen bara.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Vaniljkokta plommon med myntagrädde

Ingredienser

4 portioner
8
plommon (à 50 g)
2 dl
vispgrädde
1 msk
finhackad mynta
1/2 msk
finrivet citronskal

Lag

1
vaniljstång
3 dl
vatten
3 dl
socker
3 dl
vitt vin
finrivet skal och juice av 2
lime

För alla

Fri från gluten och ägg.

Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.

Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar havre- eller sojabaserad gräddersättning.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2312 KJ / 553 kCal
Fett 20 g
Salt 0.04 g
Kolhydrater 76 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept