Vaniljkokta plommon med myntagrädde

Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
0
Vaniljkokta plommon med myntagrädde

Plommonen får ligga i en lag med vin, lime och vanilj. Med en klick frisk grädde med mynta blir de förföriskt goda. Kan förberedas flera dagar i förväg, se till att ha de övertäckta i kylen bara.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Vaniljkokta plommon med myntagrädde

Ingredienser

4 portioner

Lag

1   vaniljstång
2 dl  vatten
2 dl  strösocker
2 dl  vitt vin eller matlagningsvin
2   lime finrivet skal och juice
8   plommon (à ca 60 g)
2 dl  vispgrädde
1 msk  finhackad mynta

För alla

Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar havre- eller sojabaserad gräddersättning.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Fri från gluten och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2312 KJ / 553 kCal
Fett20 g
Salt0.04 g
Kolhydrater76 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Plommon i amaretto
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Plommonsoppa med kardemummapannacotta
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommon i portvin
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommon- och mandelgalette
Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm chokladbakelse med vaniljkokta plommon
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Romtopf – frukt och bär inlagda i rom
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga