Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Fransk fiskbullssallad

Fransk fiskbullssallad är ett enkelt och lättlagat alternativ till din vardagsmiddag. Avokado, färsk sparris, fiskbullar i hummersås samt stora räkor ger denna franska fiskbullssallad en lyxig och rik smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka sparrisen mjuk, men med tuggmotstånd kvar, i lättsaltat vatten. Häll av. Kyl snabbt i kallt vatten så att kokningen upphör, men så de är varma.
  2. Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Skär det i skivor. Blanda försiktigt med salladsbladen i en bunke. Häll över olja och vinäger. Vänd runt.
  3. Värm fiskbullarna i sin sås. Skala räkorna och låt dem bli varma i såsen.
  4. Fördela salladen på tallrikarna. Lägg på sparrisen och häll över fiskbullar, räkor och hummersås

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 knippe färsk grön sparris (à ca 400 g)
  • 4 avokador
  • 1 ask blandad sallad (1 ask motsvarar ca 200 g valfria salladsblad)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 2 burkar fiskbullar (i hummersås à ca 340 g)
  • 500 g stora räkor med skal
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer