Surdegsbröd med örter

45
1
Surdegsbröd med örter

Den som inte har en surdeg på lut i kylen, misströsta inte! Numera finns färsk vetesurdeg att köpa på burk. Surdegsbrödet tar ett par dagar att baka, men det mesta sköter sig självt, och resultatet är ett underbart bröd med härlig örtsmak.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Surdegsbröd med örter

Ingredienser

Ger 2 bröd

Dag 1

4 dl vetemjöl special
1 dl färsk vetesurdeg
3 dl kallt vatten

Dag 2

1 l vetemjöl special
4 dl vatten
1/4 paket jäst
1 msk sirap
1 1/2 msk finhackad färsk rosmarin eller timjan
1 msk salt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentar

Johnny

2021-05-14

Ett verkligen gott bröd som håller sig färskt och fräscht länge. Jag tar lite, en matsked, sirap redan kvällen innan tillsammans med surdegen och lite mer jäst än i receptet. En halv paket. Så jäser det väldigt mycket och för dessa härliga luftfickor i brödet. Johnny