Surdegsbröd med örter
Den som inte har en surdeg på lut i kylen, misströsta inte! Numera finns färsk vetesurdeg att köpa på burk. Surdegsbrödet tar ett par dagar att baka, men det mesta sköter sig självt, och resultatet är ett underbart bröd med härlig örtsmak.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014
Ingredienser
2 bröd
Dag 1
4 dl vetemjöl special
1 dl färsk vetesurdeg
3 dl kallt vatten
Dag 2
1 l vetemjöl special
4 dl vatten
1/4 paket jäst
1 msk sirap
1 1/2 msk finhackad färsk rosmarin eller timjan
1 msk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Ett verkligen gott bröd som håller sig färskt och fräscht länge. Jag tar lite, en matsked, sirap redan kvällen innan tillsammans med surdegen och lite mer jäst än i receptet. En halv paket. Så jäser det väldigt mycket och för dessa härliga luftfickor i brödet. Johnny
Johnny
2021-05-14