Valnötsbaguetter à la Bruks
Charlotte Kalla tipsar om valnötsbaguetter med surdeg till frukost. Surdegsbaguetterna tar två dagar att baka då surdegen behöver stå över natten. Resultatet är goda baguetter med knapriga valnötter som passar lika bra till frukostmackan som att servera till soppor och sallad.
Ingredienser
4 st
Dag 1
1 dl vetesurdeg (1 dl motsvarar 100 g) finns färdig att köpa
3 dl kallt vatten (3 dl motsvarar 300 g)
5 dl vetemjöl special (5 dl motsvarar 300 g)
Dag 2
surdeg från dag 1
25 g färsk jäst
4 dl kallt vatten (4 dl motsvarar 400 g)
ca 10 dl vetemjöl special (10 dl motsvarar ca 600 g)
100 g valnötter
2 msk honung
1 msk salt (1 msk motsvarar ca 20 g)
För alla
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: gör egen surdeg på glutenfritt mjöl samt välj glutenfritt mjöl till bakningen.
Näringsberäkningen är beräknad per baguette.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4275 KJ / 1022 kCal
Fett19.2 g
Kolhydrater178.4 g
Protein28.1 g
Kommentarer
Blir jättegoda. Har bakat flera gånger. Karin.
Karin
2022-04-07Ser intressant ut! Kommer att baka denna vecka!
Tommy
2017-01-23