Valnötsbaguetter à la Bruks

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
2
Valnötsbaguetter à la Bruks

Charlotte Kalla tipsar om valnötsbaguetter med surdeg till frukost. Surdegsbaguetterna tar två dagar att baka då surdegen behöver stå över natten. Resultatet är goda baguetter med knapriga valnötter som passar lika bra till frukostmackan som att servera till soppor och sallad.

Valnötsbaguetter à la Bruks

Ingredienser

4 st

Dag 1

1 dl  vetesurdeg (1 dl motsvarar 100 g) finns färdig att köpa
3 dl  kallt vatten (3 dl motsvarar 300 g)
5 dl  vetemjöl special (5 dl motsvarar 300 g)

Dag 2

surdeg från dag 1
25 g  färsk jäst
4 dl  kallt vatten (4 dl motsvarar 400 g)
ca 10 dl  vetemjöl special (10 dl motsvarar ca 600 g)
100 g  valnötter
2 msk  honung
1 msk  salt (1 msk motsvarar ca 20 g)

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: gör egen surdeg på glutenfritt mjöl samt välj glutenfritt mjöl till bakningen.

Näringsberäkningen är beräknad per baguette.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Blir jättegoda. Har bakat flera gånger. Karin.

Karin

2022-04-07

Ser intressant ut! Kommer att baka denna vecka!

Tommy

2017-01-23

Näringsvärde per portion

Energi4275 KJ / 1022 kCal
Fett19.2 g
Kolhydrater178.4 g
Protein28.1 g

Testa liknande recept

Levain med jäst (ljust surdegsbröd)
Betyg 4.6 av 5.
82 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dill- och ostbröd
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frukt- och nötbröd med fikon och aprikos
Betyg 4.6 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäckebröd
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gjutjärnsbröd med valnötter
Betyg 3.5 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Davosgröt
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga