Valnötsbaguetter à la Bruks

Charlotte Kalla tipsar om valnötsbaguetter med surdeg till frukost. Surdegsbaguetterna tar två dagar att baka då surdegen behöver stå över natten. Resultatet är goda baguetter med knapriga valnötter som passar lika bra till frukostmackan som att servera till soppor och sallad.

Ingredienser
4 st
Dag 1
1 dl vetesurdeg (1 dl motsvarar 100 g) finns färdig att köpa
3 dl kallt vatten (3 dl motsvarar 300 g)
5 dl vetemjöl special (5 dl motsvarar 300 g)
Dag 2
surdeg från dag 1
25 g färsk jäst
4 dl kallt vatten (4 dl motsvarar 400 g)
ca 10 dl vetemjöl special (10 dl motsvarar ca 600 g)
100 g valnötter
2 msk honung
1 msk salt (1 msk motsvarar ca 20 g)
Gör så här
08:00:00
00:10:00
00:02:00
02:00:00
00:15:00
00:20:00
00:05:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsberäkningen är beräknad per baguette.
Energi4275 KJ / 1022 kCal
Fett19.2 g
Kolhydrater178.4 g
Protein28.1 g
Kommentarer
Blir jättegoda. Har bakat flera gånger. Karin.
Karin
2022-04-07Ser intressant ut! Kommer att baka denna vecka!
Tommy
2017-01-23