Valnötsbaguetter à la Bruks

5
2
Valnötsbaguetter à la Bruks

Charlotte Kalla tipsar om valnötsbaguetter med surdeg till frukost. Surdegsbaguetterna tar två dagar att baka då surdegen behöver stå över natten. Resultatet är goda baguetter med knapriga valnötter som passar lika bra till frukostmackan som att servera till soppor och sallad.

Valnötsbaguetter à la Bruks

Ingredienser

4 st

Dag 1

1 dl vetesurdeg (1 dl motsvarar 100 g) finns färdig att köpa
3 dl kallt vatten (3 dl motsvarar 300 g)
5 dl vetemjöl special (5 dl motsvarar 300 g)

Dag 2

surdeg från dag 1
25 g färsk jäst
4 dl kallt vatten (4 dl motsvarar 400 g)
ca 10 dl vetemjöl special (10 dl motsvarar ca 600 g)
100 g valnötter
2 msk honung
1 msk salt (1 msk motsvarar ca 20 g)

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: gör egen surdeg på glutenfritt mjöl samt välj glutenfritt mjöl till bakningen.

Näringsberäkningen är beräknad per baguette.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Karin

2022-04-07

Blir jättegoda. Har bakat flera gånger. Karin.

Tommy

2017-01-23

Ser intressant ut! Kommer att baka denna vecka!

Näringsvärde per portion

Energi 4275 KJ / 1022 kCal
Fett 192 g
Kolhydrater 1784 g
Protein 281 g
Läs mer om näringsvärden