Vetesurdegsbröd

Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Vetesurdegsbröd

Baka vetebröd med färsk surdeg är enkelt men kräver en dos tålamod och tid. Men med ett par timmars jästid hinner alla fina aromer utvecklas och belöningen blir två små smakrika surdegsbröd med krispig skorpa. Och så doften av nybakat bröd.

Vetesurdegsbröd

Ingredienser

2 bröd
1/4 paktet jäst (1/4 paket motsvarar 12,5 g)
2 1/2 dl kallt vatten
1 påse färsk surdeg gärna fullkornsvete (à 150 g)
6 1/2 dl vetemjöl special (6,5 dl motsvarar 390 g)
2 tsk salt
olja (till bunken)

Gör så här

00:03:00
00:04:00
00:03:00
01:00:00
01:00:00
02:00:00
00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Går det att låta brödet jäsa över natten? (Sista jäsningen)

    Ellinor

Testa liknande recept

  • Levain med jäst (ljust surdegsbröd)
    Betyg 4.7 av 5.91 personer har röstat
    Receptet har 29 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Surdegsbröd
    Betyg 4 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Valnötsbaguetter à la Bruks
    Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Surdegsbröd med örter
    Betyg 3.4 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hemgjorda bagels
    Betyg 4.5 av 5.149 personer har röstat
    Receptet har 47 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Kalljäst focaccia
    Betyg 4.2 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad