Hemgjorda bagels

Betyg 4.5 av 5.
125 personer har röstat
40
Hemgjorda bagels

Gör egna bagels! Saftiga hemgjorda bagels till frukost eller brunch är svårslaget, och enklare att baka än du tror. Bröden kokas i vatten innan de gräddas i ugn, och resultatet blir underbara färska bagelbröd som du kan rosta vid servering och äta med färskost.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Hemgjorda bagels

Ingredienser

ca 16 st
25 g  färsk jäst
5 dl  ljummet vatten (37°C)
1/2 dl  ljus sirap
12 1/2 dl  vetemjöl special (12 1/2 dl motsvarar ca 750 g)
2 tsk  salt
1   uppvispad äggvita
blandade frön att toppa med
olja (ev till pensling)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten.
Gör äggfri: byt ut äggvita mot havredryck att pensla med.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
125 personer har röstat

Kommentarer

Jag lät den jäsa 1 timme första gången sen 45 minuter. Bikarbonat i kokvattnet, både vitan och gulan penslades på innan pumpa fröna strösslades på. Det blev lyckat lagom med hål

Stefan

2024-01-21

Storfavoriter! Görs flera gånger per år. Testat både vanligt mjöl och special och blir bra på både. Se till att koka ordenligt!

Amanda

2023-11-26

Följde receptet, körde degen 5 min i min kitchen aid, de blev toppen! Jäste dock totalt kanske 2h. Inte lika kompakta som amerikanska bagels men mycket godare, kommer absolut att göra igen!

Stella

2023-06-04

Testa liknande recept

Vörtbröd på surdeg
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baka bröd med baljväxter
Betyg 4.1 av 5.
228 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surdegsbröd
Betyg 4 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surdegsbröd med örter
Betyg 3.4 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ciabatta
Betyg 4.5 av 5.
136 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Underbart knäckebröd med massor av frön
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga