Hemgjorda bagels
Gör egna bagels! Saftiga hemgjorda bagels till frukost eller brunch är svårslaget, och enklare att baka än du tror. Bröden kokas i vatten innan de gräddas i ugn, och resultatet blir underbara färska bagelbröd som du kan rosta vid servering och äta med färskost.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020
Ingredienser
ca 16 st
25 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten (37°C)
1/2 dl ljus sirap
12 1/2 dl vetemjöl special (12 1/2 dl motsvarar ca 750 g)
2 tsk salt
1 uppvispad äggvita
blandade frön att toppa med
olja (ev till pensling)
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten.
Gör äggfri: byt ut äggvita mot havredryck att pensla med.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegoda, men lade till ett ägg i degen (brukar ha det i bagelsrecept). Inte så täta som vanliga bagels men bra.
Åke
2024-06-17Jag lät den jäsa 1 timme första gången sen 45 minuter. Bikarbonat i kokvattnet, både vitan och gulan penslades på innan pumpa fröna strösslades på. Det blev lyckat lagom med hål
Stefan
2024-01-21Storfavoriter! Görs flera gånger per år. Testat både vanligt mjöl och special och blir bra på både. Se till att koka ordenligt!
Amanda
2023-11-26