Hemgjorda bagels

85
33
Hemgjorda bagels

Gör egna bagels! Saftiga hemgjorda bagels till frukost eller brunch är svårslaget, och enklare att baka än du tror. Bröden kokas i vatten innan de gräddas i ugn, och resultatet blir underbara färska bagelbröd som du kan rosta vid servering och äta med färskost.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Hemgjorda bagels

Ingredienser

ca 16 st
25 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten (37°C)
1/2 dl ljus sirap
12 1/2 dl vetemjöl special (12 1/2 dl motsvarar ca 750 g)
2 tsk salt
1 uppvispad äggvita
blandade frön att toppa med
olja (ev till pensling)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten.
Gör äggfri: byt ut äggvita mot havredryck att pensla med.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

85

Kommentarer

Susanne

2022-09-26

Har testat dessa två gånger och de blir bara degiga vad jag än försöker med. Vet inte vad jag gör för fel :(

Sofia

2022-08-31

Hej! Skulle göra halva receptet så de skulle bli 8 st men fick bara 3 st annars hade dom blivit sjukt små. Kan tillägga att jag använde torrjäst men det ska väl inte ha någon påverkan? Är det jäsningen som har gått fel till då eftersom det blev så lite?

Maya

2022-07-27

Har endast vanligt vetemjöl. Funkar det, måste jag isåfall ändra något i receptet?