Hemgjorda bagels

57
24
Hemgjorda bagels

Gör egna bagels! Saftiga hemgjorda bagels till frukost eller brunch är svårslaget, och enklare att baka än du tror. Bröden kokas i vatten innan de gräddas i ugn, och resultatet blir underbara färska bagelbröd som du kan rosta vid servering och äta med färskost.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Hemgjorda bagels

Ingredienser

ca 16 st
25 g
färsk jäst
5 dl
ljummet vatten (37°C)
1/2 dl
ljus sirap
12 1/2 dl
vetemjöl special (12 1/2 dl motsvarar ca 750 g)
2 tsk
salt
1
uppvispad äggvita
-
blandade frön att toppa med
-
olja (ev till pensling)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten.
Gör äggfri: byt ut äggvita mot havredryck att pensla med.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Agneta

2021-07-20

Barnens favoritfrukost här hemma. Har alltid ett gäng i frysen. Delar och rostar för rätta smaken. Tips: för att dom inte ska bli skrynkliga, koka inte vattnet, bara sjud, och inte så länge som två minuter på varje sida. Koka bara en omgång/plåt åt gången. Annars hinner jäsningen avstanna i de som väntar på att gräddas och de hinner sjunker ihop.

Anders

2021-07-07

Klockrent recept. Funkar att ta honung istället för sirap också.

Fredrik

2021-05-26

Fantastiskt goda bagels! Rekommenderas starkt. Jag rullade ut degbitarna till korvar istället och fäste sedan ihop skarvarna ordentligt så dom vart ringformade, på så vis blir hålet större och jäser inte ihop helt, man får bara nypa ihop skarvarna ordentligt så de inte släpper i jäsningen eller kokningen sedan.

Testa liknande recept