Hemgjorda bagels

43
19
Hemgjorda bagels

Gör egna bagels! Saftiga hemgjorda bagels till frukost eller brunch är svårslaget, och enklare att baka än du tror. Bröden kokas i vatten innan de gräddas i ugn, och resultatet blir underbara färska bagelbröd som du kan rosta vid servering och äta med färskost.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Hemgjorda bagels

Ingredienser

ca 16 st
25 g
färsk jäst
5 dl
ljummet vatten (37°C)
1/2 dl
ljus sirap
12 1/2 dl
vetemjöl special (12 1/2 dl motsvarar ca 750 g)
2 tsk
salt
1
uppvispad äggvita
-
blandade frön att toppa med
-
olja (ev till pensling)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten.
Gör äggfri: byt ut äggvita mot havredryck att pensla med.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

43

Kommentarer

Johanna

2021-03-26

Kul grej att baka. Helt nytt för mig. Enkelt!

Klara

2021-03-18

Ska bjuda på brunch på söndag och planerar att baka dessa. Måste de frysas in om jag bakar dem på lördag och bjuder på dem på söndag? Har inte möjlighet att rosta dem i brödrost när de ska ätas eftersom vi ska vara ute, är dem precis lika goda ändå?

Redaktionen ICAse

2021-03-19

Hej Klara! De håller absolut till söndag om du bakar på lördag. De håller ett par dagar i rumstemperatur. Men ska de ligga mer än 2-3 dagar är det bättre att frysa in dem. Hoppas ni får en härlig brunch. Hälsningar Ulrika

Kerstin

2021-03-17

Så bra recept, har redan använt flera gånger! Bakar med min snart treåriga dotter och hon tycker det är så roligt att rulla bullar, göra hål, bada bröden och måla dem som hon säger :)

Redaktionen ICAse

2021-03-18

Hej Kerstin! Åh så kul att höra! ❤ Hälsningar Elina

Testa liknande recept