Veteölskokta musslor
Musslor kokta i alkoholfri veteöl är ett måste i sommar! Musslorna får en härligt fyllig och syrlig smak av veteölen. Tillsätt en sås med grädde, ingefära, vitlök och chili som kokas upp med blekselleri och grön sparris. Servera med nybakat bröd.
Ingredienser
4 portioner
2 kg blåmusslor
2 vitlöksklyftor
2 cm ingefära
1 blekselleristjälk
12 gröna sparrisar
1 st röd chili
6 dl alkoholfri veteöl
4 dl grädde
1 krm salt
2 lime
Till servering
nybakt bröd
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2897 KJ / 691 kCal
Fett29 g
Salt2.93 g
Kolhydrater50 g
Protein55 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer