Veteölskokta musslor

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Veteölskokta musslor

Musslor kokta i alkoholfri veteöl är ett måste i sommar! Musslorna får en härligt fyllig och syrlig smak av veteölen. Tillsätt en sås med grädde, ingefära, vitlök och chili som kokas upp med blekselleri och grön sparris. Servera med nybakat bröd.

Veteölskokta musslor

Ingredienser

4 portioner
2 kg  blåmusslor
2   vitlöksklyftor
2 cm  ingefära
1   blekselleristjälk
12   gröna sparrisar
1 st  röd chili
6 dl  alkoholfri veteöl
4 dl  grädde
1 krm  salt
2   lime

Till servering

nybakt bröd
1   kruka koriander

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt öl och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Recept och bild i samarbete med Spendrups.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2897 KJ / 691 kCal
Fett29 g
Salt2.93 g
Kolhydrater50 g
Protein55 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ölbrässerade lammlägg
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessill med kokta gulbetor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalvråbiff med friterad färskpotatis
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tårtfyllning med fluff
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Libapizza med råkorv, sparris och basilika
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Say cheese - ostomelett med jalpeño
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga