Veteölskokta musslor

2
0
Veteölskokta musslor

Musslor kokta i alkoholfri veteöl är ett måste i sommar! Musslorna får en härligt fyllig och syrlig smak av veteölen. Tillsätt en sås med grädde, ingefära, vitlök och chili som kokas upp med blekselleri och grön sparris. Servera med nybakat bröd.

Skriv ut
Veteölskokta musslor

Ingredienser

4 portioner
2 kg
blåmusslor
2
vitlöksklyftor
2 cm
ingefära
1
blekselleristjälk
12
gröna sparrisar
1 st
röd chili
6 dl
alkoholfri veteöl
4 dl
grädde
1 krm
salt
2
lime

Till servering

-
nybakt bröd
1
kruka koriander

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt öl och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Recept och bild i samarbete med Spendrups.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2897 KJ / 691 kCal
Fett 29 g
Salt 2.93 g
Kolhydrater 50 g
Protein 55 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept