Vetelängd

Hembakad kanellängd är alltid uppskattat att bjuda på. Här fyller vi vetelängden med klassiska smaker som smör, socker och kanel. Flätan görs genom att degen klipps och viks upp. Snyggt och enkelt och din vetelängd kommer se ut som köpt från ett bageri. Pensla med sockervattnet när längden är färdiggräddad, dels för att den ska vara snygg, men också för att kanellängden inte blir torr så fort.

Ingredienser
2 st
Deg
25 g jäst
50 g rumstempererat smör
3 1/2 dl mjölk
1 msk kardemummakärnor
1/2 dl strösocker
1 krm salt
8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar 480 g)
Fyllning
150 g rumstempererat smör
1 msk malen kanel
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Pensling
1 ägg
ca 2 msk pärlsocker
1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägg och pensla med vatten eller mjölk.
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten per vetelängd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi9275 KJ / 2217 kCal
Fett95 g
Salt3 g
Kolhydrater304 g
Protein32 g
Kommentarer