Kanelsnäcka

Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
4
Kanelsnäcka

Kanelsnäcka, kanelbulle eller kanelsnurra, kärt barn har många namn! Här toppas bullklassikern med både pärlsocker och mandelflarn. Bullarna avnjuts bäst ljumna med ett glas iskall mjölk.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022

Kanelsnäcka

Ingredienser

ca 40 stora bullar

Vetedeg

5 dl kallt vatten
19 dl vetemjöl (19 dl motsvarar ca 1140 g)
2 1/4 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 msk mortlade kardemummakärnor
70 g smulad färsk jäst
2 tsk salt
1 ägg

Sockerlag

1 dl strösocker
2 dl vatten

Fyllning

300 g mandelmassa
200 g rumsvarmt smör
3 msk malen kanel
3 msk vatten

Topping

1 uppvispat ägg
ca 1 1/2 dl pärlsocker
ca 1 1/2 dl mandelspån (flagad mandel)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt goda men tidskrävande att göra.

Lisa

2024-08-12

Intressant att inte detta receptet följer tipset från er egna artikel: https://www.ica.se/artikel/baka-bullar/ Jag skulle också föreslå att inte använda köksduk i kylen eftersom den suger upp fukt från degen. Plasta in degen istället.

Henrik

2024-05-31

Låter jättegott Skall prova

Elisabet

2022-05-22

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per bulle.
Energi1220 KJ / 292 kCal
Fett14 g
Salt0.5 g
Kolhydrater35 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Kanelsnurror
Betyg 4.7 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Butterkaka med mandelmassa och vaniljkräm
Betyg 3.6 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vetelängd
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberbulle
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smördegsinbakade äpplen med mandel
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Saftig kanelbulletårta
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga