Smörbullar

Baka detta recept på himmelska smörbullar och omfamnas av den oslagbara doften av nybakade bullar i köket. Vårt recept är med en klassisk vetedeg med smak av kardemumma och en fyllning av smör och socker för saftiga och smarriga bullar.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Ingredienser
24 st
25 g färsk jäst
3 dl mjölk (3%)
9 dl vetemjöl (9 dl mjöl motsvarar 540 g)
1 dl strösocker
100 g rumstempererat smör
1/2 msk mortlade kardemummakärnor
1/2 tsk salt
Fyllning
175 g rumstempererat smör
2 msk vaniljsocker
1 dl strösocker
Topping
1 ägg
pärlsocker
Gör så här
00:10:00
01:30:00
01:30:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi864 KJ / 206 kCal
Fett10 g
Salt0.3 g
Kolhydrater25 g
Protein3 g
Kommentarer
Kan man göra längder istället?
Maritha
2025-07-10Hej Maritha! Jag har aldrig provat att göra längder med just detta receptet, men jag tänker att det borde fungera fint. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
2025-07-10Jag har slutat baka vanliga kanelbullar, bakar bara dessa. Mums👍
Märta
2025-06-08Varför ska smöret vara rumstempererat i degen om den ändå ska läggas i kylskåpet för att bli kall?
Henrik
2024-09-10Hej Henrik! Det rumsvarma smöret blandar sig bättre i degen än vad kylskåpskallt hade gjort. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2024-09-10