Smörbullar
Baka detta recept på himmelska smörbullar och omfamnas av den oslagbara doften av nybakade bullar i köket. Vårt recept är med en klassisk vetedeg med smak av kardemumma och en fyllning av smör och socker för saftiga och smarriga bullar.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024
Ingredienser
24 st
25 g färsk jäst
3 dl mjölk (3%)
9 dl vetemjöl (9 dl mjöl motsvarar 540 g)
1 dl strösocker
100 g rumstempererat smör
1/2 msk mortlade kardemummakärnor
1/2 tsk salt
Fyllning
175 g rumstempererat smör
2 msk vaniljsocker
1 dl strösocker
Topping
1 ägg
pärlsocker
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med mjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi864 KJ / 206 kCal
Fett10 g
Salt0.3 g
Kolhydrater25 g
Protein3 g
Kommentarer
Julia: Du har säkert redan bakat dessa, men jag skulle säga att formar är ett måste. Det finns inget i fyllningen som binder eller håller kvar den. Från andra recept har jag fångat upp att ha 1 msk ströbröd eller okänd mängd maizena i fyllningen som säkert kan hjälpa en del. Jag tycker f ö att dessa blev jättebra, men för mig är de nog lite mer vaniljbullar än den bild jag har av smörbullar.
Henrik
2024-04-06Går dessa att baka utan bullformar likt kanelbullar eller flyter det ut för mycket fyllning då? Köpt alla ingredienser men tänkte inte alls på att köpa bullformar..
Julia
2024-03-27Ska mjölken inte värmas till fingerljumt ??
Maja-stina
2024-03-25Hej Maja-Stina! I dom här kalljästa bullarna använder vi kall mjölk! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-25