Vetelängd

Hembakad kanellängd är alltid uppskattat att bjuda på. Här fyller vi vetelängden med klassiska smaker som smör, socker och kanel. Flätan görs genom att degen klipps och viks upp. Snyggt och enkelt och din vetelängd kommer se ut som köpt från ett bageri. Pensla med sockervattnet när längden är färdiggräddad, dels för att den ska vara snygg, men också för att kanellängden inte blir torr så fort.

Ingredienser
2 st
Deg
25 g jäst
50 g rumstempererat smör
3 1/2 dl mjölk
1 msk kardemummakärnor
1/2 dl strösocker
1 krm salt
8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar 480 g)
Fyllning
150 g rumstempererat smör
1 msk malen kanel
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Pensling
1 ägg
ca 2 msk pärlsocker
1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
Gör så här
00:10:00
00:30:00
00:30:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten per vetelängd.
Energi9275 KJ / 2217 kCal
Fett95 g
Salt3 g
Kolhydrater304 g
Protein32 g
Kommentarer
5 stToppengoda. Det fanns de i familjen som undrade om jag hade bakat dessa 🤔😊.
Helena
Ohhh sooo suuuper... Sooo leeecker!!! Toppen recept 👍❤️vi tyska, vi älskar det! 🇩🇪🇸🇪😀🙏Stort TACK💋
Heike ursula
Blandar i mandelmassa . Gott 🙂
Mikael
Bakar alltid vetelängder ist för bullar när det är sommar. Mitt barnbarn kallar dom för bullskivor. Blir saftigare än bullar.
Gunnis
Första gången jag provar att baka vetelängd men inte sista. De blev väldigt goda, saftiga med perfekt mängd fyllning. Kommer definitivt att baka dessa igen!
Marlene