Vetekrans med äpple och kanel
Ska du baka fika till många personer eller vill fylla frysen med fikabröd så kan vi rekommendera dessa ljuvligt goda vetekransar. Kransana smaksätts med en fyllning på smör, kanel och äpple. Hembakat som godast!
Ingredienser
2 kransar, 16 bitar
Deg
50 g smör
2 1/2 dl mjölk
25 g färsk jäst
1/2 dl strösocker
1 tsk mortlade kardemummakärnor
2 krm salt
6 1/2 dl vetemjöl (6 1/2 dl vetemjöl motsvarar ca 430 g)
Fyllning
200 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
1 msk kanel
2 tsk vaniljsocker
2 äpplen (à ca 175 g)
Pensling
1 ägg
pärlsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på kransarna och per bit.
Energi1113 KJ / 266 kCal
Fett14 g
Salt0.5 g
Kolhydrater31 g
Protein3 g
Kommentarer
Grädda i stora formar av något slag, så slipper du rengöra hela ugnen. Fyllningen smälter ut.
Eva
2024-08-13Gjorde dessa som bull-kringlor och sedan in i ugnen på 200*c i 15-20 min, blev supergoda!!
Julia
2021-03-06Hej! Står inget om hur länge dessa ska vara i ugnen, någon som lagat dessa som vet? Är halvvägs in i baket nu hehe.... Får jag inget svar testar jag mig fram.
Julia
2021-03-06