Vetekrans med äpple och kanel
Ska du baka fika till många personer eller vill fylla frysen med fikabröd så kan vi rekommendera dessa ljuvligt goda vetekransar. Kransana smaksätts med en fyllning på smör, kanel och äpple. Hembakat som godast!
Ingredienser
2 kransar, 16 bitar
Deg
50 g smör
2 1/2 dl mjölk
25 g färsk jäst
1/2 dl strösocker
1 tsk mortlade kardemummakärnor
2 krm salt
6 1/2 dl vetemjöl (6 1/2 dl vetemjöl motsvarar ca 430 g)
Fyllning
200 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
1 msk kanel
2 tsk vaniljsocker
2 äpplen (à ca 175 g)
Pensling
1 ägg
pärlsocker
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på kransarna och per bit.
Receptet är uppdaterat april 2021.
Gör så här
Tips
Lägg degen runt kanten i en smord springform utan botten med 23 cm i diameter innan den jäser för andra gången. Då får kransen en jämn, fin form under gräddningen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1113 KJ / 266 kCal
Fett14 g
Salt0.5 g
Kolhydrater31 g
Protein3 g
Kommentarer
Gjorde dessa som bull-kringlor och sedan in i ugnen på 200*c i 15-20 min, blev supergoda!!
Julia
2021-03-06Hej! Står inget om hur länge dessa ska vara i ugnen, någon som lagat dessa som vet? Är halvvägs in i baket nu hehe.... Får jag inget svar testar jag mig fram.
Julia
2021-03-06