Kolabrioche med hasselnötter och banan
En uppdaterad version av det franska frukostbrödet brioche, här tillsammans med kola, hasselnötter och banan. Receptet som är framtaget av Svenska Kocklandslaget blir perfekt som lyxigare mellanmål eller den härliga helgfrukosten.
Ingredienser
10 portioner
Brioche
4 ägg
12 1/2 g jäst
4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar ca 265 g)
1/2 dl socker
1 liten nypa salt
150 g smör
Kolakräm
1 burk kondenserad mjölk
Topping
3 bananer
2 dl hasselnötter
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild från Löfbergs.
Näringsvärdet är beräknat per brioche inkl topping.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1671 KJ / 399 kCal
Fett25 g
Salt0.42 g
Kolhydrater33.9 g
Protein8.8 g
Kommentarer