Kolabrioche med hasselnötter och banan

Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
0
Kolabrioche med hasselnötter och banan

En uppdaterad version av det franska frukostbrödet brioche, här tillsammans med kola, hasselnötter och banan. Receptet som är framtaget av Svenska Kocklandslaget blir perfekt som lyxigare mellanmål eller den härliga helgfrukosten.

Kolabrioche med hasselnötter och banan

Ingredienser

10 portioner

Brioche

4   ägg
12 1/2 g  jäst
4 1/2 dl  vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar ca 265 g)
1/2 dl  socker
1   liten nypa salt
150 g  smör

Kolakräm

1   burk kondenserad mjölk

Topping

3   bananer
2 dl  hasselnötter

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Löfbergs.

Näringsvärdet är beräknat per brioche inkl topping.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1671 KJ / 399 kCal
Fett25 g
Salt0.42 g
Kolhydrater33.9 g
Protein8.8 g

Testa liknande recept

Enkel blåbärsglass
Betyg 4.2 av 5.
156 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vetekrans med äpple och kanel
Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crème brûlée med kaffesmak, rabarber-is och bär
Betyg 3.2 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Muscovadosnittar
Betyg 3.3 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kaffeglass med apelsin och vit choklad
Betyg 3.4 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kaffe- och chokladtårta i tre lager (glutenfri)
Betyg 3.4 av 5.
203 personer har röstat
Över 60 min att tillaga