Vetekrans med äpple och kanel

Ska du baka fika till många personer eller vill fylla frysen med fikabröd så kan vi rekommendera dessa ljuvligt goda vetekransar. Kransana smaksätts med en fyllning på smör, kanel och äpple. Hembakat som godast!

Ingredienser
2 kransar, 16 bitar
Deg
50 g smör
2 1/2 dl mjölk
25 g färsk jäst
1/2 dl strösocker
1 tsk mortlade kardemummakärnor
2 krm salt
6 1/2 dl vetemjöl (6 1/2 dl vetemjöl motsvarar ca 430 g)
Fyllning
200 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
1 msk kanel
2 tsk vaniljsocker
2 äpplen (à ca 175 g)
Pensling
1 ägg
pärlsocker
Gör så här
00:30:00
00:30:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på kransarna och per bit.
Energi1113 KJ / 266 kCal
Fett14 g
Salt0.5 g
Kolhydrater31 g
Protein3 g
Kommentarer
3 stGrädda i stora formar av något slag, så slipper du rengöra hela ugnen. Fyllningen smälter ut.
Eva
Gjorde dessa som bull-kringlor och sedan in i ugnen på 200*c i 15-20 min, blev supergoda!!
Julia
Hej! Står inget om hur länge dessa ska vara i ugnen, någon som lagat dessa som vet? Är halvvägs in i baket nu hehe.... Får jag inget svar testar jag mig fram.
Julia