Ciabatta

Betyg 4.5 av 5.
120 personer har röstat
23
Ciabatta

Baka egna ciabattabröd: saftiga och något sega italienska matbröd med lite knaprig skorpa. Servera bröden som tillbehör till buffén, tillsammans med en soppa eller fyllda med dina bästa smörgåspålägg.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Ciabatta

Ingredienser

10 portioner

Deg

25 g  färsk jäst
5 dl  ljummet vatten
1 msk  olivolja
10 dl  vetemjöl special (ca 600 g)
2 tsk  salt

Pensling

2 msk  vatten
2 msk  olivolja

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per st.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
120 personer har röstat

Kommentarer

La till lite mer mjöl under bakningen. Bytte ut ca 2 dl vetemjöl mot grövre mjölsorter. La till 1 msk sirap för lite sötma..

Thomas

2023-05-01

Underbart gott recept. Upplevt att degen blir väldigt lös, men om man ältar den i maskinen 5-10min längre än uppgett i receptet så blir den mer lättjobbat. Men gudars vilket gott bröd!

Lisa

2023-04-04

Så enkelt och så gott!! Bakar det ofta nu när det har blivit så dyrt med bröd i butiken.

Lisa

2023-01-29

Näringsvärde per portion

Energi1040 KJ / 248 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater44 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Baguette
Betyg 4.7 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa frukostbullar
Betyg 3.9 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Levain med jäst (ljust surdegsbröd)
Betyg 4.6 av 5.
75 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjorda bagels
Betyg 4.6 av 5.
104 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brytbröd med havre och råg
Betyg 4 av 5.
130 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sirapslimpa
Betyg 4.4 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga