Ciabatta
Baka egna ciabattabröd: saftiga och något sega italienska matbröd med lite knaprig skorpa. Servera bröden som tillbehör till buffén, tillsammans med en soppa eller fyllda med dina bästa smörgåspålägg.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
Ingredienser
10 portioner
Deg
25 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
10 dl vetemjöl special (ca 600 g)
2 tsk salt
Pensling
2 msk vatten
2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1040 KJ / 248 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater44 g
Protein5 g
Kommentarer
Gjorde bort mig lite och glömde salt och jäst (torrjäst). Upptäckte det när jag knådat klart men skickade I saltet och jästen och knådade en stund till. Jisses vad mycket bättre det blev. Gjorde om samma misstag igen med flit och tänker fortsätta så. Jäste mycket bättre och bullarna klarade sig mycket längre innan de blev torra.
Katarina
2024-08-11Funkar det inte att använda torr jäst?
Irma
2024-08-07Hej Irma! Jo, det fungerar lika bra! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-12Jag skulle vilja prova att kalljäsa dessa bröd över natten, vet ni hur man gör då?
Charlotte
2024-07-04Hej Lotta! Det har vi inte provat. Men dom här är jästa i kyl över natten https://www.ica.se/recept/farska-morgonbrod-591681/, kanske är ett bra tips? Hör gärna av dig om du provar, Lycka till med baket! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-07-04