Ciabatta

88
19
Ciabatta

Baka egna ciabattabröd: saftiga och något sega italienska matbröd med lite knaprig skorpa. Servera bröden som tillbehör till buffén, tillsammans med en soppa eller fyllda med dina bästa smörgåspålägg.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Ciabatta

Ingredienser

10 portioner

Deg

25 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
10 dl vetemjöl special (ca 600 g)
2 tsk salt

Pensling

2 msk vatten
2 msk olivolja

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per st.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

88

Kommentarer

Peter

2022-05-02

Testade baka dessa igår tillsammans med min 4-åriga dotter som hade sett fram emot att baka och de blev kanonbra. Gjorde dock bara 8 st och på en plåt så de blev lite större. Sen åt vi nybakade ciabatta till lunch fullproppade med rökt korv, tomat och ost :) Nästa gång ska jag testa blanda i hackade oliver i degen. Tror det kan bli riktigt fint.

Anna-maria

2022-01-24

Gjort sånt här bröd i många år, oftast kalljäst men även direkt samma dag. Använder 2 tsk torrjäst istället för färsk, rör ut den i vätskan tillsammans med 1 msk honung och låter den ligga 10 minuter. Penslar dem aldrig utan strör över mjöl bara. Nu de sista gångerna har jag lagt på rivost innan jäsning, om kalljästa, direkt efter jag skurit degen och lagt på plåt in i ugn. Kör aldrig degen i maskin, rör ihop den med en trägaffel och låter jäsa, 30 min och sedan in i kylen om jag ska kalljäsa den. Detta bröd blir bäst om man använder Manitoba Cream mjöl

Sami

2021-10-22

Supergoda ciabatta bröd

Näringsvärde per portion

Energi 1040 KJ / 248 kCal
Fett 5 g
Salt 1 g
Kolhydrater 44 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Kardemummakringlor
Kanelsnäcka
Pitabröd med honung
Danskt rågbröd
Krämbulle
Rabarberbulle