Ciabatta
![Ciabatta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_200331/cf_259/ciabatta.jpg)
Baka egna ciabattabröd: saftiga och något sega italienska matbröd med lite knaprig skorpa. Servera bröden som tillbehör till buffén, tillsammans med en soppa eller fyllda med dina bästa smörgåspålägg.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
![Ciabatta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_200331/cf_259/ciabatta.jpg)
Ingredienser
10 portioner
Deg
25 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
10 dl vetemjöl special (ca 600 g)
2 tsk salt
Pensling
2 msk vatten
2 msk olivolja
För alla
Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per st.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1040 KJ / 248 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater44 g
Protein5 g
Kommentarer
Jag skulle vilja prova att kalljäsa dessa bröd över natten, vet ni hur man gör då?
Charlotte
2024-07-04Hej Lotta! Det har vi inte provat. Men dom här är jästa i kyl över natten https://www.ica.se/recept/farska-morgonbrod-591681/, kanske är ett bra tips? Hör gärna av dig om du provar, Lycka till med baket! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-07-04Har snart haft i dubbelt så mycket mjöl, det är fortfarande en smet
Björn
2024-05-12Bakade dubbel sats idag. Dom blev supergoda. Lätta att baka trots att degen är lite lös.
Anette
2023-10-25