Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Ciabatta

Baka egna ciabattabröd: saftiga och något sega italienska matbröd med lite knaprig skorpa. Servera bröden som tillbehör till buffén, tillsammans med en soppa eller fyllda med dina bästa smörgåspålägg.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Smula jästen och blanda med vattnet och olja i en bunke eller köksmaskin med degkrok. Tillsätt mjöl och salt. Arbeta degen 10 minuter i maskin eller för hand till en lös deg. Låt jäsa övertäckt 1 timme.
  2. Stjälp försiktigt upp degen på en väl mjölad bänk. Skär degen i ca 10 avlånga bitar och lägg på 2 bakpappersklädda plåtar (för 10 port). Låt jäsa övertäckt ytterligare ca 40 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225° C. 
  4. Pensling: Blanda vatten och olja och pensla försiktigt bröden. 
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler. Värm gärna vid servering.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per st.

Ingredienser

Portioner: 10
Deg
  • 25 g färsk jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • 10 dl vetemjöl special (ca 600 g)
  • 2 tsk salt
Pensling
  • 2 msk vatten
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1040 kJ / 248 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer