Ciabatta
Baka egna ciabattabröd: saftiga och något sega italienska matbröd med lite knaprig skorpa. Servera bröden som tillbehör till buffén, tillsammans med en soppa eller fyllda med dina bästa smörgåspålägg.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
Ingredienser
10 portioner
Deg
25 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
10 dl vetemjöl special (ca 600 g)
2 tsk salt
Pensling
2 msk vatten
2 msk olivolja
För alla
Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per st.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1040 KJ / 248 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater44 g
Protein5 g
Kommentarer
Bakade dubbel sats idag. Dom blev supergoda. Lätta att baka trots att degen är lite lös.
Anette
2023-10-25Hur blir bullarna om man fryser dem? Oekonomiskt att värma ugnen för tio bullar.
Torsten
2023-10-23Hej Torsten! Vet inte om jag helt förstår din fråga. Hembakt bröd är alltid godast nybakat men det går bra att frysa dessa. Eller menar du innan de har gräddats? Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-10-30Gjorde degen alldeles för lös och var lite rädd att den skulle bli för tung om jag arbetade den mellan första och andra jäsningen - men de jäste fint iaf! Har inte smakat än men de ser fantastiska ut än i ugnen.
Therese
2023-08-01