Ciabatta

51
13
Ciabatta

Baka egna ciabattabröd: saftiga och något sega italienska matbröd med lite knaprig skorpa. Servera bröden som tillbehör till buffén, tillsammans med en soppa eller fyllda med dina bästa smörgåspålägg.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Ciabatta

Ingredienser

10 portioner

Deg

25 g
färsk jäst
5 dl
ljummet vatten
1 msk
olivolja
10 dl
vetemjöl special (ca 600 g)
2 tsk
salt

Pensling

2 msk
vatten
2 msk
olivolja

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per st.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Mathias

2/8/2021

Margareta- du måste nog knåda degen längre i maskinen för att du skall få glutenutfällning- Blanda långsamt 2 min medel 4 fort 4 min- häll på saltet till de tre sista minutrarna.....

Margareta

1/24/2021

Har försökt göra efte receptet flera gånger...men degen blir så lös ochdet går inte att dela den i bitar...den bara flyter ut...varför??

Ghislaine

11/21/2020

Jag gjorde en hel limpa av degen, brödet var så jättegott.

Näringsvärde per portion

Energi 1040 KJ / 248 kCal
Fett 5 g
Salt 1 g
Kolhydrater 44 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept