Ciabatta

Betyg 4.5 av 5.
135 personer har röstat
28
Ciabatta

Baka egna ciabattabröd: saftiga och något sega italienska matbröd med lite knaprig skorpa. Servera bröden som tillbehör till buffén, tillsammans med en soppa eller fyllda med dina bästa smörgåspålägg.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Ciabatta

Ingredienser

10 portioner

Deg

25 g  färsk jäst
5 dl  ljummet vatten
1 msk  olivolja
10 dl  vetemjöl special (ca 600 g)
2 tsk  salt

Pensling

2 msk  vatten
2 msk  olivolja

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per st.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
135 personer har röstat

Kommentarer

Bakade dubbel sats idag. Dom blev supergoda. Lätta att baka trots att degen är lite lös.

Anette

2023-10-25

Hur blir bullarna om man fryser dem? Oekonomiskt att värma ugnen för tio bullar.

Torsten

2023-10-23

Hej Torsten! Vet inte om jag helt förstår din fråga. Hembakt bröd är alltid godast nybakat men det går bra att frysa dessa. Eller menar du innan de har gräddats? Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-10-30

Gjorde degen alldeles för lös och var lite rädd att den skulle bli för tung om jag arbetade den mellan första och andra jäsningen - men de jäste fint iaf! Har inte smakat än men de ser fantastiska ut än i ugnen.

Therese

2023-08-01

Näringsvärde per portion

Energi1040 KJ / 248 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater44 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Baguette
Betyg 4.6 av 5.
119 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa frukostbullar
Betyg 3.9 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Levain med jäst (ljust surdegsbröd)
Betyg 4.6 av 5.
82 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brytbröd med havre och råg
Betyg 4 av 5.
133 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjorda bagels
Betyg 4.5 av 5.
125 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vetesurdegsbröd
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga