Baka egna ciabattabröd: saftiga och något sega italienska matbröd med lite knaprig skorpa. Servera bröden som tillbehör till buffén, tillsammans med en soppa eller fyllda med dina bästa smörgåspålägg.
Ett recept från:
Buffé
nr 6,
2019
Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per st.
Kommentarer
Peter
2022-05-02Testade baka dessa igår tillsammans med min 4-åriga dotter som hade sett fram emot att baka och de blev kanonbra. Gjorde dock bara 8 st och på en plåt så de blev lite större. Sen åt vi nybakade ciabatta till lunch fullproppade med rökt korv, tomat och ost :) Nästa gång ska jag testa blanda i hackade oliver i degen. Tror det kan bli riktigt fint.
Anna-maria
2022-01-24Gjort sånt här bröd i många år, oftast kalljäst men även direkt samma dag. Använder 2 tsk torrjäst istället för färsk, rör ut den i vätskan tillsammans med 1 msk honung och låter den ligga 10 minuter. Penslar dem aldrig utan strör över mjöl bara. Nu de sista gångerna har jag lagt på rivost innan jäsning, om kalljästa, direkt efter jag skurit degen och lagt på plåt in i ugn. Kör aldrig degen i maskin, rör ihop den med en trägaffel och låter jäsa, 30 min och sedan in i kylen om jag ska kalljäsa den. Detta bröd blir bäst om man använder Manitoba Cream mjöl
Sami
2021-10-22Supergoda ciabatta bröd